• Načítám...
>

Atletický stadion v Radotíně se výrazně promění

  • 24. ledna 2020,
  • 22:37,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Atletický stadion v Radotíně projde výraznou proměnou. Například dojde k rozšíření běžecké dráhy, vzniknou nové tribuny pro diváky či nový prostor pro vrhače koulí a oštěpaře. Pokud se Českému atletickému svazu podaří sehnat peníze, rekonstrukce by měla být zahájena do roku 2021.

Reklama

Atletický stadion v Radotíně zahájil svou činnost už v roce 1963. Odehrálo se tu bezpočet závodů, které byly hojně navštěvované. V současné době je však situace jiná. Areál je zanedbaný, tribuny jsou zarostlé trávou a sportovci musí trénovat v improvizovaných podmínkách.

"V omezené míře se dá skákat do výšky. Bohužel aktuálně už nemáme ani skok do dálky, nedá se vrhat koulí. Z vrhačských disciplín se dá pěstovat pouze hod kriketovým míčkem. Aktuálně nemůžeme házet ani oštěpem a diskem na ploše," řekl Petr Dubský, předseda atletického klubu Radotín.

Vedení Českého atletického svazu se proto rozhodlo, že radotínský areál zrekonstruuje. Díky tomu dojde ke zvýšení kvality zázemí a zároveň se rozšíří jeho kapacita jak pro sportovce, tak i pro diváky.

"Samozřejmě tím, že se dostaneme na úroveň zázemí toho atletického stadionu, na úroveň těch vyspělých atletických oddílů, čímž myslím i skok o tyči, skok do výšky, tak nám to poskytne velký benefit," řekl Petr Dubský.

Pokud se Českému atletickému svazu podaří sehnat peníze, rekonstrukce by měla být zahájena do roku 2021. Vznikne tak čtvrtý nejmodernější atletický stadion v Praze.

"Zatím máme hotovou projektovou dokumentaci, máme v souladu s MČ projednaný záměr. A teď si musíme sednout a začít pracovat na tom, aby ty žádosti byly zpracovány tak, abychom v těch grantech mohli být úspěšní," řekl Libor Varhaník, předseda Českého atletického svazu.

Investice do přestavby areálu by se měla pohybovat kolem 20 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu