• Načítám...
>

Zoo Praha odhalila částku na pomoc Austrálii

  • 26. ledna 2020,
  • 18:13,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Pražská zoologická zahrada uspořádala sbírku na pomoc požáry ničené Austrálii. Zapojily se do ní tisíce přispěvatelů z řad veřejnosti. Jakou částku se nakonec podařilo vybrat? Podívejte se na další reportáž.

Reklama

Částku 13 460 524 korun. Tolik lidé poslali na pomoc australské fauně postižené požáry prostřednictvím veřejné sbírky. Tu uspořádala pražská zoo, která také tuto cifru o poslední lednové neděli slavnostně zveřejnila. A to za přítomnosti primátora Zdeňka Hřiba a jeho náměstka Petra Hlubučka.

"Když jsme s tou sbírkou začínali, to bylo pondělí 6. ledna večer, tak já jsem rozhodně nečekal nějakou závratnou sumu. Říkal jsem si, že to budou třeba desetitisíce korun. A vlastně každý ten krok, každý ten výpis, mě neuvěřitelně překvapil. Říkal jsem si, že to teda nakonec bude asi opravdu milion, že to budou 3 miliony, pak 5 milionů. A teď jsme tady na 13,5 milionech. A to je poslední známá částka z pátku. Takže se asi dokážeme přiblížit a překonat i tu sumu milionu australských dolarů. Takže je to naprosto neuvěřitelná věc a já musím poděkovat všem, kdo na tu sbírku přispívají," řekl Miroslav Bobek, ředitel Zoologické zahrady hl. m. Prahy.

"Já myslím, že to je důkaz o tom, že my jsme nezapomněli na tu tehdejší solidaritu, kterou projevili lidé, když Prahu a zvláště naší zoo zasáhly ty ničivé povodně v roce 2002. A teď, když vidíme tu ničivou přírodní katastrofu v Austrálii, tak pochopitelně lidé chtějí pomoci tomu, aby se zachránilo z toho cenného ekosystému co nejvíce. A já pevně doufám, že to číslo tedy ještě poroste," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

"Je to částka, kterou bychom rádi rozdělili na více záchranných programů v Austrálii. Máme zde přítomnou i paní honorární konzulku z Austrálie, takže ta částka postupně odchází na různé záchranné programy," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Lidé mohou i nadále do veřejné sbírky pražské zoo pod názvem Pomáháme jim přežít přispívat. Veškeré dostupné informace naleznou na webových stránkách zoo.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu