• Načítám...
>

Pražský magistrát hledá zaměstnance

  • 27. ledna 2020,
  • 18:51,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Vedení hlavního města se dlouhodobě nedaří sehnat dostatek zaměstnanců. Hlavním faktorem je výše tabulkového platu a vyžadovaná odbornost. Pražský magistrát se proto rozhodl zveřejnit reálné mzdy úředníků.

Reklama

Hlavní město aktuálně postrádá 200 úředníků. S nedostatkem zaměstnanců, a to nejen s odborným zaměřením, se potýká už několik let.

"Některá z nich se nedaří dlouhodobě obsadit, na některá z nich jsou vypsána výběrová řízení. V současnosti je možné se hlásit asi do 30 výběrových řízení na obsazení různých pozic, takže řekněme, že to možná budou i nižší stovky těch vedoucích zaměstnanců a zbytek jsou ti řadoví zaměstnanci," řekl Adam Zábranský, radní hl. m. Prahy.

Ve většině případů odrazuje potenciální zájemce tzv. tabulkový systém. Radní Adam Zábranský se proto rozhodl zveřejnit reálné mzdy zaměstnanců, ve kterých je započítáno i osobní ohodnocení.

"Ty peníze, které reálně dostávají ti zaměstnanci, jsou samozřejmě výrazně vyšší, než vyplývá jen z těch platových tabulek. Já doufám, že tento krok povede k vyššímu zájmu uchazečů o místa na magistrátu," řekl Adam Zábranský.

Kromě toho mohou úředníci využívat i řadu benefitů.

"Ať už je to Lítačka, i ta práce v centru je docela zaměstnanecký benefit, nebo možnost čerpat peníze z Fondu kulturních a společenských potřeb a podobně," řekl Adam Zábranský.

Podle některých opozičních politiků je také třeba zavést efektivnější systém řízení týmů tak, aby práce pro zaměstnance byla více atraktivní a zároveň motivovala k vyšším výkonům.

"Zefektivnil bych kompetence, snažil bych se s méně lidmi dělat více práce. Ty lidi bych motivoval a snažil bych se nastartovat takovou tu kolektivní týmovou hru, která myslím, že Praze bohužel v posledních letech chybí. Není to tedy pouze vina pana primátora Hřiba, ale i těch předchozích vlád," řekl Tomáš Portlík, zastupitel hl. m. Prahy.

Zájemci, kteří by rádi uplatnili své zkušenosti na úřadě hlavního města, naleznou potřebné informace na webových stránkách www.praha.eu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu