• Načítám...
>

Rozvoj Budějovické posoudí městský developer

  • 29. ledna 2020,
  • 18:43,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Terasa u metra Budějovická by se měla začít opravovat už letos v červnu. Už během února chce město vyhlásit soutěž na zhotovitele stavby. Budoucnost celého prostoru kolem metra Budějovická by pak měl posoudit vznikající městský developer.

Reklama

Ještě tento týden získá Praha stavební povolení na rekonstrukci technicky nevyhovující terasy u metra Budějovická. Městu se podařilo domluvit s 5 vlastníky přilehlých prostorů. Projektová dokumentace by měla být hotova do konce února.

"Předpokládáme i s ohledem na tech ruch a na počet cestujících, který tam je během sezóny, během léta, že by se s hlavními realizačními pracemi začalo v červnu letošního roku. A během léta a podzimu by mělo být hotovo," řekl Jan Chabr, radní hl. m. Prahy.

Opravou terasy to ale nekončí. Rozvoj celé lokality kolem metra Budějovická bude posuzovat nově vznikající institut městského developera, jehož cílem bude koordinovat postup vlastníků v pražských rozvojových lokalitách.

"S ohledem na to, že je to vlastně tvořeno velkými třemi dominantními prvky, je to ta velká plocha železobetonová, je to dům DBK, je o objekt České spořitelny. I s tímto ohledem se tým okolo pana náměstka Hlaváčka rozmýšlí, jak pojmout koncepční využití celé té lokality," řekl Jan Chabr.

"Česká spořitelna se chystá odejít na Smíchov. Je to příležitost přebudovat ten veřejný prostor ve spolupráci s MČ Praha 4, magistrátem, Dopravním podnikem a dalšími vlastníky, do něčeho, co bude přínosem pro celé město," řekl Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Nutné práce, které mají zajistit bezpečný pohyb chodců v prostoru, proběhly už na konci minulého roku. Pokud vše půjde podle plánu, práce budou hotové ještě letos na podzim. Magistrát zaplatí hlavní část oprav. Odhadovaná cena by se měla vyšplhat na 40 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu