• Načítám...
>

Středověk přiblíží Staroměstská radnice

  • 29. ledna 2020,
  • 18:50,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Oživlý středověk v podzemí Staroměstské radnice. Tak se jmenuje akce, kterou můžete navštívit v sobotu 8. února. Ve sklepeních Staroměstské radnice uvidíte dovednosti středověkých řemeslníků a mnoho se tu o jejich práci a životě můžete dozvědět. Zároveň si můžete řadu věcí zkusit i na vlastní kůži.

Reklama

Netradiční zážitek i podívaná. Na to se můžete těšit ve sklepení Staroměstské radnice, když se vrátíte o několik století v čase až do středověku.

"Tady v podzemí Staroměstské radnice bude instalováno zhruba 20 stanovišť, na kterých budou řemeslníci předvádět tradiční i specializovaná středověká řemesla. Návštěvníci tady budou moci vidět klasické činnosti, jako třeba spřádání lnu, budou moci nahlédnout do středověké kuchyně, ale budou moci vidět i specializované činnosti, jako třeba výrobu obuvi, mincovnictví, tesařinu a další," řekl Antonín Baloun, vedoucí sektoru Staroměstské radnice.

Nejen, že si budete moci prohlédnout řemeslníky v akci, ale řadu z jejich dovedností si můžete i vyzkoušet.

"Zájemci si budou moci také odnést zdarma několik suvenýrů. Budou si moci vyrobit třeba repliku groše z doby Karla IV., uplést vlastní tkanici, případně vyrobit kožený náramek," řekl Antonín Baloun.

Zároveň každou celou hodinu proběhnou podrobné výklady o jednotlivých řemeslech.

"Akce se bude konat v sobotu 8. února od 10:00 do 19:00. Vstupné je 150 korun pro dospělé a 90 korun pro snížené kategorie," řekl Antonín Baloun.

Bližší informace a vstupenky získáte na stránkách www.prague.eu/remesla.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu