• Načítám...
>

Pražským mažoretkám se na soutěžích daří

  • 4. února 2020,
  • 16:12,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Přední mažoretkový soubor v Česku. To je oddíl Pražské mažoretky z TJ Sokol Vysočany, který v metropoli trénuje už od roku 1998. Nyní tento sportovní oddíl působí v Praze 9, kam jsme se vydali i s naší kamerou.

Reklama

Mažoretky jsou dnes zcela plnohodnotným odvětvím sportu a dokazuje to i oddíl Pražské mažoretky z TJ Sokol Vysočany, který se může pochlubit mnoha titulu jak z tuzemských, tak ze zahraničních soutěží.

"První tým vznikl už v roce 1998 pod vedením Denisy Břízové a Blanky Musilové. A v roce 2004 se k tomuto týmu přidal ještě tým právě z Prahy 9, který byl pod vedením Soni Purmové. V tuto chvíli máme už zhruba 100 členů ve věku od 4 do 19 let, což je velké rozmezí," řekla Denisa Rajchartová, trenérka.

Lidé si tento sport nejčastěji spojují především s dechovou hudbou a strohým pochodováním. Mažoretkový sport ale s postupem času prošel velkou změnou a dnes tak nabízí mnohem více.

"Je to o držení těla, o koordinaci pohybu. Ono zkoordinovat nohy a ruce se zdá být jednoduché, když člověk chodí, ale ono to pak v tom pochodu s tou hůlkou tak jednoduché samozřejmě není. Ale je to také o tom, že trénujeme balet, různě doplňujeme i gymnastikou ty pohyby, aby vše bylo dokonalé," řekla Denisa Rajchartová.

anketa

Oddíl Pražských mažoretek se dělí na několik týmů podle věku. A ty nejmladší členky sem přicházejí už ve 4 letech.

"Je to ideální věk na ten začátek. S holčičkami ve 4 letech je to o tom, že se to dělá vše formou zábavy, není to tak, že bychom holky drilovali už odmalička. Ale už ty hry, které máme, jim mohou rozvíjet různě ty jejich schopnosti," řekla Denisa Rajchartová.

Pražské mažoretky trénují dvakrát týdne v prostorách ZŠ a gymnázia Špitálská nebo v Sokole Prahy 9. Zájemci o tento sport najdou veškeré dostupné informace na webových stránkách www.prazskemazoretky.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu