• Načítám...
>

Praha je partnerem soutěže Adapterra Awards

  • 4. února 2020,
  • 18:32,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Až do konce března mohou lidé přihlašovat uskutečněné projekty, které pomáhají zvládat dopady klimatické krize. Nejlepší z nich následně vybere porota. Oceněné bude letos poprvé také nejlepší řešení z Prahy.

Reklama

Druhý ročník soutěže Adapterra Awards byl zahájený. Určena je jak pro odborníky, tak i širokou veřejnost.

"Hledáme nejlepší nápady, realizovaná opatření, které pomáhají adaptovat naše města a krajinu na přicházející projevy změny klimatu. Především jde o ty projevy typu vln veder, bleskových povodní, různých přívalových srážek a podobně. Samozřejmě jde i o řešení otázky sucha a toho, jakým způsobem šetrně nakládat s vodou," řekl Martin Ander, specialista na adaptace Nadace Partnerství.

Návrhy na projekty, které pomáhají zmírnit dopady klimatické krize, mohou lidé posílat prostřednictvím internetových stránek soutěže až do konce března. Odborná porota následně vybere nejlepší projekty v několika kategoriích, kterými jsou Volná krajina, Zastavěné území, Pracovní prostředí a Náš domov.

"Odborná porota následně potom vyhodnocuje jejich efekt a snaží se ocenit ty nejzdařilejší, ty nejlepší nápady, které pak lze zase použít někde jinde. Mohou se tím inspirovat jiné obce, jiní investoři," řekl Martin Ander.

Další ocenění získá projekt s největším počtem hlasů od veřejnosti. Oceněno bude také nejlepší řešení z Prahy, která se nově připojila k partnerům soutěže.

"Takové soutěže, jako je třeba Adapterra Awards, mohou pomoci i v té naší aktivitě, inspirovat městské části, městské organizace, ale samozřejmě i privátní sektor. Jsou to projektanti, jsou to i jednotlivci, kteří staví rodinné domy a podobně. Takže to my samozřejmě chceme, proto jsme do té soutěže přistoupili," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Vyhlášení vítězů proběhne na konferenci, která bude věnována adaptačním opatřením. Ta se uskuteční v Praze 4. listopadu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu