• Načítám...
>

Google nasnímal interiér Národního muzea

  • 7. února 2020,
  • 19:05,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Interiér budovy Národního muzea si můžete nyní detailně prohlédnout na svém počítači nebo mobilu. Google totiž zachytil to nejzajímavější z muzea a ukazuje to veřejnosti díky nástroji Street View. Podívat se můžete třeba na Panteon nebo plejtváka myšoka.

Reklama

Jestli si chcete prohlédnout interiéry nově zrekonstruované budovy Národního muzea, stačí si jen zapnout počítač, tablet nebo vzít do ruky mobilní telefon. Google totiž interiéry dominanty Václavského náměstí nasnímal na Street View.

"Národní muzeum bylo 7 let zavřené pro první velikou rekonstrukci od doby, kdy bylo postavené. A byl nápad posbírat to v okamžiku, kdy to zachycuje krásně zrekonstruované, kdy tam ještě nejsou sbírky. Hlavní důvod byl samozřejmě zpřístupnit muzeum a ty obrázky na Street View pro lidi z celého světa, nejen z ČR," řekl Jaroslav Bengl, produktový manažer Googlu.

"I ti návštěvníci, kteří k nám zatím ještě nedorazili, mají možnost prohlédnout si okolí Národního muzea, prohlédnout si fasádu, ale vstoupit vlastně do té budovy. Také nám to dává unikátní možnost prezentovat tu práci, která tady byla odvedena a to, jak je muzeum uvnitř hezké. Napojení na Google ve všech těch aspektech, které on poskytuje, je i pro muzea podstatné a zlepšuje to návštěvnický komfort," řekl Michal Lukeš, generální ředitel Národního muzea.

Nasnímání interiérů trvalo několik hodin a experti z Googlu ho dělali v noci, kdy v muzeum nejsou žádní návštěvníci. Co všechno tedy díky Street View z muzea uvidíte?

"Jsou to ty velké krásné prostory, samozřejmě hlavní vchod, atrium. Další část je Panteon, kde jsou sochy slavných Čechů a Češek, kde si je může člověk prohlédnout. A je tam část ohledně velryby, plejtváka myšoka, lidé se na něj mohou podívat. Pak jsou tam i některé prostory, které nejsou pro veřejnost běžně přístupné, kde ještě dnes třeba nejsou sbírky a ty prostory jsou uzavřené, ale jsou krásné. Včetně té kopule, kde se nacházíme dnes," řekl Jaroslav Bengl.

Kromě Národního muzea si díky Street View můžete prohlédnout detailně třeba Karlův most, byt Jaroslava Foglara, ale i ledové fjordy v Norsku nebo vesmírnou stanici.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu