• Načítám...
>

Nejlepší handicapovaní sportovci byli oceněni

  • 11. února 2020,
  • 19:24,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Český svaz tělesně postižených sportovců ocenil desítku nejhodnotnějších výkonů roku 2019. Mezi oceněnými nechyběli medailisté z ME a MS. Kromě známých osobností ocenění předával i primátor Zdeněk Hřib, který nad celým večerem převzal záštitu.

Reklama

Stolní tenista, lukostřelkyně, plavci, florbalistky a ragbisté. To jsou handicapovaní sportovci, kteří byli oceněni v rezidenci primátora za své výkony v roce 2019. Odborná porota vybírala z 500 nominovaných 10 nejlepších.

"Je to rok od roku těžší. V letošním roce bylo v té desítce zastoupeno 8 sportů, z toho 5 paralympijských, 3 neparalympijské," řekla Radka Kučírková, předsedkyně ČSTP.

Sportovcům osobně poblahopřáli a předali praktické dary Janek Ledecký, Ivan Hlas a také primátor hlavního města Zdeněk Hřib.

"Vítězství, která jsme dnes ocenili, nejsou jen osobními vítězstvími těch konkrétních sportovců, ale je to vlastně vítězství pro celou společnost, protože nám ukazuje, že ta motivace a vůle vítězit zmůže skutečně mnohé," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Mezi oceněnými nechyběli např. držitel stříbra z mistrovství světa v Londýně - plavec Arnošt Petráček, nebo Jiří Suchánek, který získal bronz na mistrovství Evropy ve stolním tenise, nebo Martin Zach, který skončil na 7. místě na mistrovství světa v Dubaji v hodu kuželkou.

"Já jsem spokojený. Je to ocenění i pro mou rodinu, přátele, sponzory, partnery. Je to o tom, že nebýt těch lidí, kteří mě kopou dopředu, tak v životě takto nahoře nebudu," řekl Jiří Suchánek, stolní tenis.

"Pozitiva jsou určitě zlepšení osobního rekordu, poprvé v historii jsem vyhrál mistrovství republiky," řekl Martin Zach, hod kuželkou.

"Získal jsem 2. místo na mistrovství světa v Londýně. A k tomu kvalifikační kvótu na paralympiádu do Tokia, takže rok byl velmi úspěšný," řekl Arnošt Petráček, plavec.

V roce 2019 se členové Českého svazu tělesně postižených sportovců zúčastnili 140 domácích a zahraničních akcí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu