• Načítám...
>

Jóga přináší radost ze života

  • 12. února 2020,
  • 18:35,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Lekce jógy, ale i cvičení pro seniory nebo cvičení proti bolesti zad a kloubů. To vše můžete navštívit v rámci kurzů v Obecním domě ve Vysočanech. Kurzy vede pan Otto Kail, který má za sebou už více než čtyřicetiletou praxi.

Reklama

Lekce jógy probíhají v Praze na desítkách míst. My jsme s kamerou zavítali do Obecního domu ve Vysočanech, kde lekce vede 76 let starý Otto Kail. Ten zrovna vyučoval začátečníky a mírně pokročilé.

"Budeme cvičit sed. Jsme civilizace sedavá, takže sed se hodí každému i mimo jógové cvičení. Potom se učí relaxovat vleže. A potom teprve začnou vlastní rozcvičení. To znamená průpravné cviky, aby se prohřáli a aktivizovali svoje vědomí, svaly a dech," řekl Otto Kail, lektor jógy.

Lekce pana Kaila jsou určeny pro všechny. A podle jeho slov je zvládne každý.

"Bez ohledu na věk a kondici. Jsou to úplně jednoduché průpravné cviky. Ale když se začne poctivě cvičit, získává se kondice a dostává se člověk do toho, že potom zvládá i ty náročnější cviky," řekl Otto Kail.

A co je tím hlavním přínosem jógy?

"Kdybych to zjednodušil, tak radost ze života, protože když cvičí kvalitně, i když cvičí málo a důsledně, tak se mu vyplavují endorfiny. A to je droga radosti. Takže v té józe nemusí usilovně běhat nebo se potit a dojde k těm endorfinům také, k té radosti z toho cvičení," řekl Otto Kail.

Na hodinu dorazila i Martina Doubravská. Ta si jógu vybrala hned z několika důvodů.

"Protože se člověk protáhne, protože se potom cítí dobře. A z minulé hodiny, kdy jsem tady byla poprvé, to bylo úplně skvělé, protože jsem byla celá protažená. Očekávám to, že člověk bude trochu narovnanější a že bude i psychicky vyrovnanější. To si myslím také," řekla Martina Doubravská, účastnice lekce.

Kromě kurzů jógy vede pan Otto Kail v Obecním domě ve Vysočanech i cvičení pro seniory nebo cvičení proti bolesti zad a kloubů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu