• Načítám...
>

Barrandovský most čeká rekonstrukce

  • 13. února 2020,
  • 18:39,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Barrandovský most čeká v následujících letech kompletní rekonstrukce. Ta bude rozdělena do dvou etap. Při té první se začne s rekonstrukcí spodní části mostu. Následovat bude část vrchní včetně povrchu komunikace.

Reklama

Barrandovský most je jednou z nejvytíženějších komunikací v ČR. Denně po něm projede až 144 tisíc aut, což značně ovlivňuje jeho stav.

"Barrandovský most se nyní nachází, podle diagnostiky, která zde proběhla vloni v létě, v hodnotách, kdy spodní stavba je ve 4. stupni, což je uspokojivý stupeň, a vrchní stavba je v 5. stupni, což je špatný stav," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

Příprava na rekonstrukci probíhá již 2 roky. V současné době má TSK k dispozici projektovou dokumentaci k sanaci spodní stavby.

"To znamená, že během několika týdnů bychom rádi vypsali veřejnou zakázku na zhotovitele sanace spodní stavby, což je první část rekonstrukce, která bude probíhat v roce 2020 a 2021. To znamená, že bychom letos chtěli začít, zhruba ve 2. polovině tohoto roku, s rekonstrukcí spodní stavby, což je sanace pilířů, sanace spodní konstrukce," řekla Barbora Lišková.

Projektová dokumentace k rekonstrukci vrchní části Barrandovského mostu se v současné době připravuje.

"Na základě diagnostiky jsme ji rozšířili ještě o přepínací výztuž, což byla závada, která tam byla také identifikována. Sice v malém měřítku, ale byla. A počítáme také s tím, že se bude muset most kompletně odstrojit. To znamená, že se budou měnit všechna svodidla, betonové římsy, bude se měnit veřejné osvětlení, dojde tam k překládce inženýrských sítí a také počítáme s kompletní výměnou povrchu vozovky," řekla Barbora Lišková.

Práce na vrchní stavbě by mohly být pravděpodobně zahájeny na jaře roku 2022. Řidiči tu budou muset počítat s omezením přibližně po dobu 3 let.

"Vždy budeme zachovávat 2 a 2 jízdní pruhy v obou směrech a také ještě jeden odbočovací pruh v každém směru. To znamená, že každý směr bude mít 3 pruhy, tedy 2 průběžné a 1 odbočovací," řekla Barbora Lišková.

Rekonstrukce spodní části mostu se řidičů dotkne pouze minimálně. A to v ulici Modřanská. Zbylé práce tu budou probíhat z hladiny Vltavy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu