• Načítám...
>

Do pražských lesů vyrazte za sovím houkáním

  • 14. února 2020,
  • 14:42,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Lesy hlavního města Prahy pořádají během února a března večerní výpravy Za sovím houkáním. Během nich se dozvíte vše o tajemných opeřencích a když budete mít trochu štětí, tak nejenže nějakou ze sov uslyšíte, ale i uvidíte.

Reklama

Už desátým rokem můžete spolu s Lesy hl. m. Prahy vyrazit do večerního lesa, abyste se setkali s královnami noci. A to v rámci akce Za sovím houkáním.

"Seznámíme lidi s výskytem sov v pražských lesích, konkrétně je seznámíme s puštíkem obecným, který nám tady houká během té procházky. Pomocí různých vábniček zkoušíme navábit toho puštíka," řekl Marcel Mergl, referent ekologické výchovy LHMP.

Ještě před samotnou procházkou se od průvodců dozvíte vše, co vás zajímá o těchto tajemných opeřencích.

"Základní pojmy o těch sovách, nějaké mýty, co se o nich říká. Takže ve stručnosti tu sovu popíšeme a potom tady máme i jeden živý přírůstek, kdyby se nám náhodou ta procházka nepodařila a nenavábili jsme žádnou sovu. Tak tu máme ještě v bedýnce kalouse ušatého jako takové překvapení," řekl Marcel Mergl.

Právě únor a březen je ideální dobou k večerní výpravě za sovami. Toto období je totiž ve znamení námluv.

"Teď budeme představovat samečka, takového nápadníka. Buď se nám ozve druhý sameček, kterého jako vyzýváme na souboj o tu samičku. A v podstatě se nám může ukázat tak, že přeletí přímo na hlavami, což by bylo nejlepší, nebo se nám ozve tím, že nám na to bude reagovat a bude houkat, že ho budeme poslouchat," řekl Marcel Mergl.

Během vyprávění uslyšíte i to, jak se vábí jelen nebo straka. Za sovím houkáním se můžete vypravit až do poloviny března. A to celkem v 8 lokalitách. Přesný program a bližší informace získáte na stránkách Lesů hl. m. Prahy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu