• Načítám...
>

Navýšení kapacit škol se daří i díky dotacím z EU

  • 7. února 2020,
  • 17:02,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Pražský magistrát schválil financování čtyř projektů ve školství hrazených z evropských fondů. A to v celkové výši 146 milionů korun. Peníze půjdou na zvýšení kapacity základních škol. Konkrétně v Praze 5, 7, 11 a v Dolních Chabrech.

Reklama

Z evropských fondů zamířilo celkem 146 milionů korun do oblasti pražského školství. Vedení magistrátu tuto částku rozdělilo mezi celkem 5 projektů.

"Jedná se o výzvu 45 v rámci operačního programu Praha - pól růstu, kdy jsme rozdali přibližně 150 milionů korun na přístavby základních škol, na navyšování jejich kapacit. Ty peníze budou použity na navyšování kapacit v Praze 7, 11 nebo např. v Dolních Chabrech," řekl Vít Šimral, radní hl. m. Prahy.

"Praha 11 dostala 40 milionů korun na dostavbu Starochodovské školy, která aktuálně probíhá. Bude tam rozšíření, několik nových kmenových tříd, nová tělocvična, specializované učebny. Je to projekt za zhruba 120 milionů korun a je to projekt, který se připravoval asi 12 let. Je to stará škola, která tam byla původně, ještě dříve, než se vůbec připojil Chodov k Praze. Ty prostory byly nevyhovující. Bylo tam málo zázemí pro učitele, málo učeben," řekl Ondřej Prokop, místostarosta MČ Praha 11.

Z fondů získala 40 milionů korun také MČ Dolní Chabry. A celkem 24 milionů obdržela i Praha 7.

"Tyto peníze z fondu poputují na ZŠ T. G. Masaryka na Ortenově náměstí, konkrétně na vytvoření 3 nových kmenových tříd v celkové kapacitě 75 žáků," řekla Hana Šišková, radní MČ Praha 7.

"Do budoucna plánujeme vyhlásit ještě jednu výzvu v rámci operačního programu v přibližné alokaci 200 milionů korun. Nadále hovoříme s městskými částmi o tom, zda by to šlo více na předškolní vzdělávání, na navyšování kapacit mateřských škol, nebo právě na vzdělávání základní," řekl Vít Šimral.

Aktuálně v Praze chybí nejvíce míst v mateřských školách v Letňanech. S nedostatečnou kapacitou na základních školách pak nejvíce bojují v Kolovratech, v Dolních Počernicích a v Šeberově.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu