• Načítám...
>

Divadélko Romaneto hraje autorské pohádky

  • 18. února 2020,
  • 16:43,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Divadélko Romaneto založil v roce 2000 Roman Korda. Ve svém repertoáru má 15 převážně autorských her. Ty jezdí divadélko hrát na převážně dětské akce po celé republice.

Reklama

Divadélko Romaneto se od většiny spolků liší tím, že nemá svou stálou scénu. Vidět ho můžete na nejrůznější, zejména dětských akcích napříč celou Českou republikou.

"Dojíždíme na akce, na městské akce, do kulturních domů, kulturních center, různé plenéry a festivaly. Jezdíme hlavně ve dvou členech, i když máme představení i tříčlenná i čtyřčlenná , jedno dokonce sedmičlenné, tak většinou ve dvou členech. Ostatní členové jsou loutky nebo různé maňásci nebo havajky, které jsou připevněné na pružinkách, aby se mohly hýbat jedním tahem ruky," říká Roman Korda, zakladatel divadélka.

Divadélko založil v roce 2000 Roman Korda. O dva roky později se k němu přidala jeho herecká partnerka Jarka Nárožná. Spolu mají ve svém repertoáru 15 her. Jednou z nejoblíbenější jsou Námořnické pohádky z Kampy.

"Základní postavy jsou, kapitán Korda, to je kolega a Jarka Legranda Fešanda, to jsem já, jeho plavčice a kamarádka. Kapitán hledá nevěstu, tak mu pomáhám vyjet z Kampy směr moře hledat nevěstu. Po cestě, jako vždy, jsou záškodníci, kteří nám nepomáhají, piráti. Nakonec kapitán zjistí, že největší poklad jsou kamarádi a domov, takže se vrátíme domů a tady to oslavujeme na Kampě, tančíme a zpíváme. Je to taková lidská pohádka," říká Jarka Nárožná, spoluzakladatelka divadélka.

Hlavní roli v této autorské pohádce tvoří dvě loutky. Ty na zakázku vyrobil řezbář Matěj.

"Tahle loutka, to je můj dvojník kapitán Korda. Je to hlavní hrdina spolu s plavčicí Legrandou Fešandou, která provází s kapitánem Kordou celý pohádkový příběh Námořnické pohádky z Kampy,"  říká Roman Korda, zakladatel divadélka.

"Tohle je moje dvojnice Jarka Legranda Fešanda. Dá se pohybovat s ručičkami, umí dělat ne, ne, ne, hýbe i s nožičkami. Je to doopravdy krásně udělaná loutka,"  říká Jarka Nárožná, spoluzakladatelka divadélka.

 Informace o termínech a místech, kde můžete Romaneto vidět najdete na webových stránkách Romaneta.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu