• Načítám...
>

Běh za Valentýnem aneb na pomoc potřebným

  • 14. února 2020,
  • 1:37,
  • PRAHA,
  • Ladislav Jakub

Svátek zamilovaných se dá slavit různě. Někdo dává přednost dobré večeři a relaxu, jíní ho zas tráví aktivně. Důkazem byli sportovci, kteří v neděli dorazili do Stromovky. Konal se zde totiž Valentýnský běh.

Reklama

Hned dvě mouchy jednou ranou trefili ti, co přišli pohodlí domova vyměnit za sportování v zeleni v parku Stromovka v Praze 7. Konal se tu už 8. ročník Valentýnského běhu. Běžci udělali něco pro své zdraví a protože jde o charitativní akci, pomohli i lidem, kteří to potřebují.

"Spojujeme to už tradičně s naší charitativní akcí, kterou máme společně s Adidasem a Armádou spásy. Všichni účastníci, kteří přinesou staré boty, tak od nás dostanou jako poděkování slevu na nové vybavení u nás v obchodu," řekla Zuzana Wimmerová, organizační tým RunCzech.

Odevzdané sportovní boty pomůžou potom lidem v nouzi, bez domova. Valentýnské akce se zúčastnilo téměř pět set běžců. Proběhnout si zkrátka mohl přijít kdokoliv, nezáleželo na věku ani na kondičce. Přišly celé rodiny, i s dětmi v kočárcích nebo se čtyřnohými mazlíky. Třeba i ti, kteří si přišli jen zatrénovat a nebo se potkat s blízkými. Vítězem byl de facto každý. Zaběhat si přišli i jednotlivci nebo celé skupiny. Ivana Šemberová dala například na facebooku dohromady skupinu běžců, kterých už je na pět tisíc.

"Když se mi chce jít běhat, tak se podívám na skupinu, vyzvu někoho a můžeme třeba běhat spolu, mít společný běh, i když jsme několik stovek kilometrů od sebe," řekla Ivana Šemberová, závodní skupina Šneci v běhu.

A název Valentýnský běh dostál v minulosti i svému názvu.

"Máme tady i příběhy z minulých let, kdy přišli dva lidé, kteří se neznali a máme od nich zprávu, že se tady seznámili a jsou spolu," řekla Zuzana Wimmerová, organizační tým RunCzech.

Kdo se bude chtít stát ze svátečního sportovce třeba profesionálním, má několik příležitostí.

"Valentýnský běh je něco mezi závodem a během, protože v Running Mallu pořádáme výběhy, které se běhají sem do Stromovky nebo na Letnou a pak pořádáme pod RunCzechem ty hlavní závody, kterých je 9 v ČR a 2 v Itálii," řekla Kristina Rudišová, organizátorka, RunCzech.

Na všechny závodníky nezávodníky čekalo občerstvení a po skončení běhu i tombola.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu