• Načítám...
>

Pražská tržnice letos nabídne pestrý program

  • 19. února 2020,
  • 18:13,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Hlavní město plánuje letos začít s proměnou Pražské tržnice v živé místo, které nabídne pestrou nabídkou obchodů, služeb a kulturní vyžití pro všechny generace. Navíc areál slaví letos 125 let od svého založení. Pražané se tak mohou těšit na pestrý program po celý rok.

Reklama

Hlavní město v minulém roce převzalo správu nad celým areálem Pražské tržnice. Zároveň si nechalo vypracovat studie, které určí jakým směrem by se měla tržnice ubírat a zároveň jakou podobu bude mít.

"Co, kde v tržnici bude. Jakým způsobem budeme kombinovat ty aktivity o kterých už dlouhodobě město mluví. Tedy maloobchod, gastronomie, služby a volný čas. To je ta ověřovací studie, která rovněž vypočítává i tu ekonomickou stránku věci. Aby ten mix byl nastavený zdravě a aby byl udržitelný z ekonomického hlediska a fungoval jako takový. Paralelně k tomu pracujeme na územní studii, která určí budoucí podobu tržnice a její architektonickou stránku a její uspořádání," vysvětluje náměstek primátora, Pavel Vyhnánek. 

Výsledky studie by měly být veřejnosti představeny na konci března.

"Do měsíce představíme ty dlouhodobé plány. Vycházející ze studií, které vznikaly v posledních 6 měsících.  Pak započneme jejich realizaci, která je samozřejmě na mnoho let, ale chceme ji zahájit hned jak to bude jen možné," doplňuje  náměstek primátora, Pavel Vyhnánek. 

Areál, bývalých Městských jatek si zároveň letos připomene 125 let od svého založení. V rámci toho bude připraven kulturní program. Oslavy výročí začnou v březnu a potrvají až do podzimu.

"Skutečné zahájení programu započne rozsvícení vodárenské věže, a to 27. února, ale taková první větší akce bude 25. března. Plánujeme vlastně takovou oslavu zahájení foodtrackové zóny, jejího provozu, která tady bude vznikat od začátku března," prozrazuje kurátor Pražské tržnice,  Michal Tošovský. 

 Od dubna do konce tohoto roku se areál zároveň stane dějištěm nejrůznějších výstav a festivalů. Podrobnější informace o jednotlivých akcích naleznou zájemci na webových stránkách a sociálních sítích Pražské tržnice. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu