• Načítám...
>

Hvězdárna Ďáblice připravuje jarní program

  • 20. února 2020,
  • 16:32,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Na skalnatém výběžku u kopce Ládví stojí méně známá Hvězdárna Ďáblice. Ta kromě výhledu na oblohu návštěvníkům nabízí také mnoho doprovodných vzdělávacích programů a myslí také na nejmenší. Děti s rodiči mohou například navštívit promítání pohádek pojednávajících o naší planetě, sluneční soustavě a vesmíru obecně.

Reklama

Po cestě na kopec Ládví v pražských Ďáblicích se můžete zastavit v místní hvězdárně. Kromě oblíbeného pozorování oblohy tady totiž na jaro připravuje zajímavý program pro dospělé i děti.

"Chystáme dvě premiéry pořadů. Jeden je pro dospělé a pojednává o  tom, co nám hrozí z vesmíru. Jestli se my lidé tady na zemi máme něčeho obávat. Pak také chystáme nový pořad pro děti, ten se jmenuje Cesta za kometou. Ta děti zavede ke kometě, kterou navštívila kosmická sonda a dokonce na ni vyslal přistávací modul," přibližuje Petr Sobotka, vedoucí hvězdárny. 

Děti se mohou těšit na to, že také uvidí, jak se kometa v prostoru chová. Už v těchto dnech se tady totiž pracovníci pilně připravují a vyrábějí speciální maketu komety, kterou použijí v rámci připravovaného programu. Za pozornost ale stojí také prostředí hvězdárny, které odkrývá zajímavé informace o sluneční soustavě a celém vesmíru. Hvězdárna počítá s návštěvou lidí každého věku, má programy pro děti, dospělé i seniory a navštívit hvězdárnu se nemusí bát ani handicapovaní lidé například na vozíku. 

"Jsme jedinou bezbariérovou hvězdárnou v republice, kde vozíčkář přijede až k okuláru dalekohledu a bez ohledu na to, které místo na obloze sledujeme, tak vozíčkář se ani nehne a vše vidí z jednoho místa," dodává Petr Sobotka. 

Pokud plánujete návštěvu ďáblické hvězdárny, je dobré počítat s tím, že otevírací doba se měsíc od měsíce mění. Časy, ve kterých je možné hvězdárnu navštívit nebo se zúčastnit zajímavého pozorování nebo vzdělávacího programu, jsou uveřejněny na stránkách planetum.cz, na kterých jsou informace o všech hvězdárnách v Praze.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu