• Načítám...
>

V Botanické zahradě se probouzí jaro

  • 20. února 2020,
  • 16:35,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Po mírné zimě hlásí pražská Botanická zahrada brzký příchod jara. V těchto dnech tu zaznamenali květy u některých druhů rostlin. Ty jsou k vidění zejména ve venkovních expozicích.

Reklama

Pražská Botanická zahrada láká k návštěvě i v těchto dnech. K vidění tu je hned několik druhů kvetoucích rostlin.

"Už nyní, v půlce února je tady spousta kvetoucích rostlin, je tu co obdivovat. Když návštěvníci v těchto dnech dorazí, tak určitě budou mít na co koukat," říká Klára Hrdá, tisková mluvčí Botanické zahrady hl. m. Prahy.

Rozkvetlé rostliny jsou k vidění zejména ve venkovních expozicích, které se nachází v severní části areálu Botanické zahrady. Některé z nich ale mohou návštěvníci vidět také například v blízkosti skleníku Fata Morgana.

"Kvetou hlavně cibulovité rostliny a nebo třeba talovíny, takže spíše skalničkové, drobné rostliny. Rozkvetly už i z české květeny tu máme Křivatec český, který je vzácností a v Praze je častý," říká Vlastimil Rybka, odborný náměstek Botanické zahrady hl. m. Prahy.

Mimo brzkého příchodu jara si v Botanické zahradě pochvalují také mírnou zimu. Většina rostlin tak nemusela být chráněna před mrazivým počasím.

"Tady za mnou jsou palmy, které jsme už 2. rok celou zimu nezakrývali. Jsou úplně volné i s těmi listy. Jedná se o druh Trachycarpus fortune z Číny, který vydrží třeba i teploty -15°, ale to už je potřeba ho trochu zakrýt. Máme tu připravené kabely, které by ho ohřály nebo takové zabalení. To jsme ale opravdu už druhou zimu nepoužili. Letos jsme nemuseli zazimovat ani jihoevropské palmy Žumary nízké, která se nachází vedle vchodu do skleníku Fata Morgana. Tu standardně zakrýváme, protože nevydrží více než -7° a ani ta letos neutrpěla žádné úhony a spokojeně přežila pražskou zimu," říká Vlastimil Rybka, odborný náměstek Botanické zahrady hl. m. Prahy.

Prohlédnout si rozkvetlé rostliny a pokochat se krásami venkovních expozic Botanické zahrady můžete až do konce února zdarma.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu