• Načítám...
>

Posílené odtahové hlídky budou nadále pokračovat

  • 27. února 2020,
  • 14:44,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Více než půl roku jsou v hlavním městě posílené odtahové týmy strážníků. Trojnásobně se tak navýšil počet odtažených vozidel řidičů, které parkují načerno v modrých zónách. Městská policie bude v této práci i nadále pokračovat.

Reklama

Od října loňského roku zvýšila Městská policie počet odtahových hlídek strážníků. Těch je v současnosti 9 a jejich úkolem je nařizování odtahů neoprávněně zaparkovaných aut v rezidenčních zónách.

"Vedly nás k tomu četné žádosti městských částí, kde jsou zavedeny zóny placeného stání. Je to pouze z těch modrých zón. MČ od toho očekávají, že vymístíme ta auta, která si neplatí to parkování a tím se uvolní místa zejména pro rezidenty v modrých zónách," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Městská policie a Magistrát mají v současné době k dispozici čísla, která bilancují první půl rok tohoto provozu.

"Ta data, která jsme získali ohledně respektovanosti zón placeného stání říkají to, že i když jsme trojnásobně zvýšili počet odtahů z rezidentních zón, tak ta respektovanost se téměř nezměnila. My jsme tyto výsledky předali a čekáme, jaké další pokyny v této věci směrem k městské policii budou realizovány," Eduard Šuster, ředitel Městské policie hl. m. Prahy.

Vedení města chce i nadále v těchto odtazích vozidel pokračovat. 

"Určitě v nich budeme pokračovat, ale je potřeba vyhodnotit efektivnost odtahování, popř. zda zvýšit jejich počet. Ono je to navázáno na technické a personální možnosti, protože v současné době se odtahům věnuje přibližně 20 strážníků, což je hodně. Pokud bychom tedy chtěli zvýšit počet odtahů, muselo by dojít i k vyčlenění dalších strážníků z ulice na odtahy," 

Ve hře jsou také další možnosti postihování neoprávněně zaparkovaných aut v rezidenčních zónách, ty by mohly zvýšit jejich respektovanost.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu