• Načítám...
>

V pražské zoo se narodilo mládě guerézy

  • 27. února 2020,
  • 16:50,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Pražská zoologická zahrada má nový přírůstek. Před pár dny se tam narodilo mládě guerézy, které se okamžitě stalo miláčkem návštěvníků. Ti se na něj chodí ve velkém počtu dívat. Mládě prospívá, zatím ale není jasné, zda jde o samičku nebo samečka, na určení je podle chovatelů ještě příliš brzy.

Reklama

Pražská zoologická zahrada se těší z nového přírůstku. Do rodiny místních gueréz se koncem února narodilo další mládě a hned se setkalo s velkým zájmem návštěvníků zahrady. 

"Chtěla bych všechny návštěvníky pozvat sem na opičí ostrovy, aby se přišli podívat speciálně k této expozici Gueréz pláštíkových protože tady máme benjamínka skupiny. Je to mládě, které se narodilo v pondělí ráno, tedy před pár dny a už si ho lidé velmi oblíbili," říká mluvčí zoo Lenka Pastorčáková. 

Mládě ihned po jeho narození přijala celá tlupa mezi sebe a také se o něj starší jedinci nemají problém střídavě starat. Podle slov pracovníků zahrady je zejména v prvních dnech mláděte důležité na chovu a krmení nic neměnit a zachovat tak pro celou tlupu stabilní prostředí. Žádné změny se nekonají ani ve složení stravy. Matka Lucie se tak může bez problémů vzorně starat o svého nového potomka.

"Vzhledem k tomu, že Lucie je zkušená matka a je to její už jedenácté mládě, tak se vzorně bez problémů stará o své mládě, které krásně prospívá. Už od prvních dní se o něj také starají jeho starší sourozenci," říká vrchní chovatel primátů Martin Vojáček. 

Jestli jde o samečka nebo samičku ale zatím nelze říci. Podle chovatelů je na určení pohlaví mláděte ještě příliš brzy. Zatím tedy v zoo ani neřeší, jak se bude malá gueréza jmenovat. 


Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu