• Načítám...
>

Inovační maraton dává příležitost nakopnout Prahu

  • 28. února 2020,
  • 20:06,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Vymyslet prototyp řešení, které zlepší život v našem městě. To je úkol pro 25 týmů, které se účastní pražského inovačního maratonu. Vyhlášení nejlepších nápadů proběhne v půlce června na výstavišti v Holešovicích.

Reklama

Nakopni Prahu. Tak se jmenuje první ročník inovačního maratonu, kterého se účastní 25 soutěžních týmů. Ty mají za úkol vymyslet prototyp řešení jedné z výzev nebo její podkategorie.

"Největší zájem byl o oblast využívání městských dat a případě témata spojena s životním prostředím," říká Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

"Velkým tématem je vizuální smog, protože to zejména mladá generace řeší coby narušení čistého městského prostředí. Poté tu jsou dvě témata pro ty, kteří by se nenašly v těch předchozích tématech. Těmi tématy je sociální oblast a inovativní školství, resp. vzdělávání v bezpečném prostředí, jak jsme to pojmenovali," říká Jaromír Beránek, předseda výboru pro IT a Smart City ZHMP.

Cílem maratonu je řešit problémy hlavního města. Přihlásit se mohl prakticky kdokoli bez rozdílu věku.

"Lidi, kterým jde o to, aby se dobře žilo v našem městě, aby úroveň života šla nahoru. Je to inovační maraton, který má za cíl posunout Prahu víc směrem k světové špičce měst, kde se nejlépe žije," říká Tomáš Studeník, organizátor hacketonů.

Na práci mají soutěžní týmy 3 a půl měsíce. Po celou dobu jim budou k dispozici pro konzultace mentoři a odborníci, kteří zodpoví jejich případné dotazy.

"Za 1. místo je cena 50000 korun, ale hlavně, mnohem důležitější je, že město pomůže těm nejlepším nápadům k jejich realizaci tak, abychom z toho měli užitek všichni," říká Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Vyhodnocení bude probíhat 14. června na pražském Výstavišti.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu