• Načítám...
>

Pražská zoo oslavila den ledních medvědů

  • 29. února 2020,
  • 12:19,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Pražská zoo oslavila mezinárodní den ledních medvědů. Slavnostně tak byl zakončen únorový program v rámci projektu Dny zvířat. Pro návštěvníky byly připravené soutěže, komentovaná setkání i kreativní dílny.

Reklama

Poslední únorovou sobotu proběhla v pražské zoologické zahradě oslava Mezinárodního dne ledních medvědů. Pro návštěvníky tu byl připravený bohatý doprovodný program plný zajímavostí ze života těchto zvířat.

"Jeho součástí je např. výroba sochy ledního medvěda v životní velikosti z ledu, kterou mohou návštěvníci pozorovat od začátku do konce. Potom tady máme sérii soutěžních stanovišť, na kterých se návštěvníci dozvědí mnohé zajímavosti ze života ledních i ostatních medvědů. Dozví se např. co ohrožuje lední medvědy a ostatní polární živočichy, mohou si zasoutěžit, pobavit se a hlavně se něco zajímavého dozvědět. Po projití všech stanovišť mohou získat různé tématické odměny s motivy ledních medvědů," říká Jana Doktorová, vedoucí vzdělávacího a programového oddělení Zoo Praha.

Ve vzdělávacím centru byla pro děti po celý den připravena kreativní dílna. Nechyběla ani zábavná forma krmení, tzv. enrichment.

"Dnes medvědi dostanou atrapu tuleně, která je vyrobena z vrbového proutí a ozvláštníme jim to kousky makrel. Snažíme se dávat enrichmenty často. Protože se brzy okoukají, tak se je snažíme měnit tak 2x týdně. Samozřejmě pokud nám někdo něco přinese nebo nadělí, tak se jim to snažíme dát hned, aby ten dotyčný člověk, který dar přinesl, to mohl vidět," říká Denisa Zběhlíková, vrchní chovatelka ledních medvědů.

V pražské Zoo jsou v současnosti k vidění dva lední medvědi. 

"Máme tu samici Bertu, která se u nás v roce 2003 narodila. Potom tu máme samce Toma, který se v roce 2007 narodil v Brně a k nám přišel zhruba ve dvou letech. Je to sehraný pár, do loňského roku s nimi tvořila trojici samice Bora, která ale bohužel uhynula," říká Denisa Zběhlíková, vrchní chovatelka ledních medvědů.

Další oslavy dnů zvířat na sebe nenechají dlouho čekat. Už 21. března oslaví v pražské zoologické zahradě Světový den žab.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu