• Načítám...
>

Botanická představuje orchideje z Ekvádoru

  • 5. března 2020,
  • 15:42,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Březen v Botanické zahradě opět patři podivuhodným květům orchidejí. Tentokrát se návštěvníkům představují krásky z Jižní Ameriky. Miniaturní i gigantické orchideje z Ekvádoru najdete ve skleníku Fata Morgana až do 22. března.

Reklama

Botanická zahrada slavnostně zahájila výstavu orchidejí, která je k vidění v březnu ve skleníku Fata Morgana. Návštěvníci tentokrát mají jedinečnou možnost poznat miniaturní i gigantické orchideje z Ekvádoru. 

"Botanická zahrada disponuje obrovskou sbírkou orchidejí. Máme jich celkem 2,5 tisíce druhů a není možné je všechny vystavit najednou, proto v letošním roce jsme se zaměřili přímo na zemi Ekvádor a jsou to nejmenší a největší orchideje, které se nacházejí v této zemi," říká Bohumil Černý, ředitel Botanické zahrady hl. m. Prahy.

Naproti tomu návštěvníci uvidí i miniaturní orchideje ve vitrínách či originální dekorace. Jejich autorkou je i tentokrát přední česká floristka Klára Franc Vavříková.

"Diváci by měli rozhodně dorazit už kvůli tomu jaká tady je sbírka orchidejí. Pro mě osobně a to s květinami dělám dlouho je to objevné. Je tady famózní záplava barev, protože téma Ekvádoru, které botanici přivezli ze své výpravy to nabídlo," říká floristka Klára Franc Vavříková.

Slavnostního zahájení výstavy orchidejí se zúčastnili také zástupci hlavního města. To letos na rozvoj botanické zahrady vyčlenilo 112 milionů korun. 

"Je to třeba na nový vstupní pavilon, kde bude restaurace, přednáškový sál i nové pokladny. Bude to také nový vstup od Trojského zámku. Ale jsou tu i nové expozice, proto je ta částka tak enormní, aby botanická zahrada byla dál perlou hlavního města," říká Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Výstava orchidejí z oblasti Jižní Ameriky ve skleníku Fata Morgana bude k vidění až do konce března a to vždy od úterý do neděle od 9 hodin ráno do 9 do večera




Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu