• Načítám...
>

Praha se snaží zajistit žákům výuku online

  • 20. března 2020,
  • 16:07,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Praha pracuje na zajištění dálkového vzdělávání pro žáky základních a středních škol. Pomoci by měl také speciální web, který sdružuje informace a zkušenosti odborníků z oblasti online vzdělávání. Magistrát se také snaží domluvit na pronájmu laptopů pro žáky ze sociálně slabších rodin.

Reklama

Epidemie koronaviru uzavřela všechna vzdělávácí zařízení v zemi, kdy se znovu otevřou zatím nikdo neví. Jasné ale je, že dohonit zameškanou výuku nebude jednoduché ani pro žáky ani pro samotné školy. Hlavní město proto pracuje na několika řešeních, která mají žákům a studentům výuku zprostředkovat a to třeba formou e-learningu, tedy učení online. Jak výuku správně zorganizovat pomůže speciální web. 

"Spustili jsme portál ucime.online, kde sbíráme příklady z dobré praxe toho jak by se e-learning a distanční vzdělávání mělo nejlépe dělat. Zároveň tam už iniciativa Česko.digital sbírá data ohledně případné pomoci dobrovolníků, IT profesionálů se zaváděním potřebného softwaru na jednotlivých školách a to jak našich, tak na školách ve městských částech," říká Vít Šimral (Piráti), radní hl. m. Prahy pro oblast školství.

Ne všechny rodiny ale mají k dispozici potřebné vybavení proto, aby se jejich děti mohli učit online. Právě proto se Praha snaží domluvit s několika společnostmi, které by poskytly potřebné přístroje například v rámci krátkodobého pronájmu. 

"Aby přístup k distančnímu vzdělávání měli všichni rovnocenný, tak jsme oslovili společnosti ohledně možného pronájmu laptopů právě pro žáky z ekonomicky slabších rodin nebo pro pedagogy, kteří v tuto dobu nemají k dispozici potřebné technologie doma, tak aby mohlo to distanční vzdělávání mohlo probíhat bez problémů," říká Vít Šimral (Piráti), radní hl. m. Prahy.

možnosti mají samozřejmě také studenti středních a vysokých škol. Na internetu jsou možnosti využití různých platforem jako například Google Cllasroom nebo je také možné uspořádat videokonference. Kantoři pak využívají programy Moodle, nebo platformu Kahoot a další portály. 


Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu