• Načítám...
>

Klientům Domova Sulická pomohou zásoby ovoce

  • 19. března 2020,
  • 14:27,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Jiří Pospíšil podpořil klienty Domova Sulická v Praze 4. Z vlastní iniciativy jim dovezl několik dodávek ovoce. Právě to totiž podle vedení domova potřebují klienti v době epidemie nejvíce. Zaměstnanci jim budou připravovat ovocné džusy.

Reklama


Jiří Pospíšil přijel podpořit klienty Domova pro osoby se zdravotním postižením Sulická, kteří jsou v současné době v karanténě. Dovezl jim proto rovnou ke dveřím několik dodávek s bednami plnými ovoce. Jak sám řekl, chtěl nějak pomoci v době, kdy celá společnost bojuje proti epidemii koronaviru.

„Přemýšlel jsem, jak mohu být sám užitečný. Jestli mám šít roušky, nebo poskytnout nějakou jinou vlastní iniciativu. Bohužel nejsem příliš zdatný na to šití roušek, takže jsem rád, že alespoň takto mohu pomoci a dodat ovoce do tohoto ústavu a pomoci tak klientům domova, aby vše ve zdraví přečkali a přežili,“ říká Jiří Pospíšil (Spojené síly pro Prahu), předseda zastupitelského klubu.

Vedení domova dar Jiřího Pospíšila velmi oceňuje. Podle ředitelky zařízení jsou totiž klienti v tuto dobu velmi oslabení a kvůli trvající karanténě se ani nesmějí příliš pohybovat venku. Větší množství ovoce si domov nemůže dovolit ani v běžném provozu.

„Každé ovoce, zelenina, vitamíny v jakékoliv podobě nám neskutečně pomůžou a ovoce a zelenina není pro nás dostupná tak, abychom ji dodávali ve vysoké míře. Proto jsme za tento dar neksutečně rádi. Jsme připraveni, že každá noční služba před ránem udělá džus svým klientům na jednotlivých domácnostech, říká Lenka Kohoutová,“ ředitelka Domova pro osoby se zdravotním postižením Sulická.

Jřií Pospíšil přislíbil, že během trvající karantény do domova pošle ještě několik dodávek s ovocem. Mezi další nedostatkové zboží patří podle vedení zařízení desinfekce, kterou je velký problém sehnat v dostatečném množství. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu