• Načítám...
>

Magistrát pomůže lidem bez domova

  • 22. března 2020,
  • 15:43,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Až 60 lidí bez domova může využít provizorní prostory na Císařské louce. Tady mají k dispozici stavu a také stany, ve kterých mohou pobývat. Vedení hlavního města chce tímto krokem pomoci těmto lidem dodržet vládou nařízenou karanténu. Další podobná místa by měly přibývat v následujících dnech.

Reklama

Lidé bez domova nemohou dodržet vládou nařízenou karanténu. Tímto problémem se zabývá také pražský magistrát, který zvažuje hned několik řešení. Jedním z nich je např. zpřístupnění nočních ubytoven po celý den.

"Aby lidé nemuseli odcházet, hledáme nové objekty, kde by bylo možno lidem poskytnout to nejzákladnější, tzn. střechu nad hlavou. Kromě městských budov, oslovujeme také soukromé ubytovny, které jsou téměř prázdné," říká Milena Johnová, radní hl. m. Prahy.

Jedním z možných míst jsou karlínské Kasárny. Pražský magistrát v této souvislosti požádal o součinnost Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových. Ve hře je ale také například vybudování tzv. kempů pro lidi bez domova. Ti by zde našli své zázemí ve stanech.

"Vyzvali jsme prostřednictvím organizací, které se tomu profesionálně věnují, aby zkusili mezi svými příznivci a členy sehnat nějaké starší karavany, ve kterých by lidé mohli přečkat dobu té karantény a končící zimní období," říká Milena Johnová, radní hl. m. Prahy.

Jedno takové místo zřídilo vedení hlavního města na Císařské louce. Tady má až 60 lidí bez domova možnost dostat stravu a pobývat ve stanech. Další místa by měly přibýt v následujících dnech. Podle dostupných informací je v současnosti v metropoli přibližně 1000 lidí bez domova.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu