• Načítám...
>

Libeňský most prošel další zátěžovou zkouškou

  • 22. března 2020,
  • 15:57,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Zátěžové testy na Libeňském mostě pokračují. Ve druhé fázi se statici zaměřili na předmostí vedoucí na Palmovku, tedy na část, kde je most v nejhorším stavu. Výsledky tohoto měření budou známy do 30. dnů.

Reklama

Na Libeňském mostě probíhala další zátěžová zkouška. již dříve technici testovali oblouky nad řekou Vltavou. Nyní se přesunuli na předmostí ke břehu u Palmovky, kde je most v nejhorším stavu.

"Ta zkouška je řízená, jsou tam dvě plně naložené tramvaje, vedle toho jsou čtyři plně naložené automobily a měří se pohyb mostu při tomto zatížení. V případě, že se potvrdí předpokládané hodnoty nebo reakce toho mostu, tak se bude jednotlivá zátěž přidávat," říká Jozef Sinčák, generální ředitel TSK hl. m. Prahy.

"Jedná se o jednu z největších zatěžovacích zkoušek v republice, to zatížení dosahuje 500-550 tun. Při tomto zatížení projedou tramvaje rychlostí až 60 km/h, aby skutečně všechny stavy, které mohou na mostě nastat, i několikrát převýšené, byly otestovány," říká Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Výsledky budou známy přibližně do 30. dnů od měření.

"Už teď můžeme říct, že se potvrzují původní obavy TSK, že ten most není v úplně dobrém stavu. Pokud se naše výstupy potvrdí, tak můžu konstatovat, že rozhodnutí TSK, zbourat tuto část mostu, je zcela správné," říká Ludvík Hegrlík, statik.

Zbylá část mostu vedoucí přes Vltavu by podle Technické správy komunikací mohla bez problémů projít opravou. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu