• Načítám...
>

Malostranské náměstí se promění

  • 23. března 2020,
  • 20:47,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Úpravy Malostranského náměstí by mohly začít před létem. Oznámilo to vedení Prahy, které zároveň schválilo, že se zahájí výběrové řízení na dodavatele. Více už v reportáži.

Reklama

Malostranské náměstí se promění a už je i jasné kolik to bude stát.  Dlouho očekávané úpravy by Prahu měly podle odhadu vyjít na 73,5 milionu korun bez DPH. Pražští radní nyní schválili vypsání veřejné zakázky na stavební práce. 

"Odhlasovali jsme, že se zahájí výběrové řízení na dodavatele. Jsou odhadnuty náklady a máme projekt, který má stavební povolení. Nyní také jednáme o doplnění projektu o dva stromy. Pokud se v této těžké době podaří vybrat dodavatele, tak by práce mohly začít před létem, " říká Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. m. Prahy.  

Po úpravách má z horní části Malostranského náměstí zmizet parkoviště. Dále se pak počítá s redukcí parkovacích míst, rozšířením chodníků a zúžením jízdních pruhů pro auta. Projekt úprav vychází z návrhu, který v roce 2014 uspěl v architektonické soutěži.

"Celý návrh na revitalizaci byl dle mě, veřejností poměrně dobře přijat. Komunikujeme nyní ještě o té možnosti doplnit náměstí o stromy, " říká Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. m. Prahy.  

Podle vedení města je cílem úprav je omezit automobilovou dopravu a zlepšit podmínky pro chodce. Kromě stromů tak na Malostranském náměstí přibude v rámci revitalizace také nová kašna či lavičky a další mobiliář. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu