• Načítám...
>

Nové sídlo pražské záchranky vznikne na Proseku

  • 26. března 2020,
  • 12:34,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Nové sídlo pražských záchranářů by mohlo vzniknout v areálu Polikliniky Prosek na Střížkově. S touto variantou přišlo vedení Prahy 9. Současné prostory v Korunní ulici pražským záchranářům už několik let nevyhovují.

Reklama

Zdravotnická záchranná služba hlavního města hledá už několik let větší sídlo. V současné době sdílí prostory s Městskou policií v Korunní ulici. Ty jsou však už nevyhovující a zastaralé.

"V této budově jsme přes dvacet let a ty technologické parametry skutečně neodpovídají moderní době. Potřebujeme to operační středisko nejen modernizovat, ale i rozšiřovat tak, aby naši dispečeři měli důstojné prostory," potvrdila tisková mluvčí ZZS hl. m. Prahy,  Jana Poštová. 

Vedení radnice Prahy 9 nabídlo pražskému magistrátu konkrétní návrh s tím, že by byla pro záchranáře vybudována nová stavba v těsném sousedství areálu polikliniky Prosek.  Lokalita je vhodná i díky své dopravní dostupnosti.  

"Nás se toto území jeví jako nejvhodnější jak z hlediska metra tak z hlediska dopravy. Hlavní město tuto nabídku akceptovalo. Tedy začne se s přístavbou polikliniky a ve stejnou dobu začneme s přípravou sídla. Ve chvíli kdy bude sídlo hotové, uvolníme část zástavby, kde může sídlit jiný zdravotnický personál a záchranná služba se pak přemístí do to nové administrativní budovy," uvedl místostarosta MČ Praha 9, Tomáš Portlík. 

Kromě klíčového operačního střediska by v nových prostorách působilo i vzdělávací a výcvikové centrum a byly by zde koncentrovány další činnosti. 

"Chceme koncentrovat i naše další oddělené sektory, které máme rozmístěné po celé Praze. Ať je do dopravní oddělení, sklady nebo naše výcvikové vzdělávací středisko. Klíčovým je v tuto chvíli naše operační středisko," uvedla  tisková mluvčí ZZS hl. m. Prahy,  Jana Poštová. 00

Radnice Prahy 9 v tuto chvíli čeká na pověření hlavního města. Pokud bude vše probíhat bez komplikací nové sídlo by mohlo začít fungovat do 5 let. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu