• Načítám...
>

Rampy do garáží na Václavském náměstí nebudou

  • 30. března 2020,
  • 15:28,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Na Václavském náměstí nebudou nájezdové rampy do podzemních garáží. Praha se na tom dohodla se společností Welwyn a Městskou částí Praha 1. Vozidla se do podzemních garáží dostanou výtahy. Město tak reaguje na protesty veřejnosti, která se obávala zvýšeného hluku a prachu v oblasti.

Reklama

Nájezdové rampy do podzemních garáží z objektu Savarin na Václavské náměstí nebudou. Praha se na tom dohodla se společností Welwyn a Městskou částí Praha 1. Město tak reaguje na odpor lidí, kteří se obávali zvýšeného hluku a prachu na frekventovaném náměstí. 

"Dohodli jsme se na tom, že na té dolní části Václavského náměstí nevzniknou nájezdové rampy do podzemních garáží, ten objekt bude přístupný z jiných ulic a to pomocí nákladový výtahů. Takže vzácné náměstí nebude zohyzděno těmito rampami a myslím, že to je velmi zásadní krok pro celkovou rekonstrukci toho náměstí, říká Adam Scheinherr (Praha Sobě), náměstek primátora hl. m. Prahy.

Součástí materiálu, na kterém se strany dohodly je také zajištění pěších cest všemi pasážemi, které projekt spojuje a to po celou dobu provozu metra. Dále pak developer zajistí veřejný prostor pro pohyb lidí, který vybaví lavičkami a koši. 

"Už to schválila Městská část Praha 1, ten developer už to také podepsal, takže děkuji oběma zúčastněným stranám, za vstřícný přístup v jednání," dodává Adam Scheinherr (Praha Sobě). 

Opravy by měly začít ještě letos a prostor spodní části Václavského náměstí bude rozšířen pro pěší a s povolením se do něj také dostanou auta. Současně se plánuje také rekonstrukce vrchní části náměstí, která například do prostoru vrátí tramvaje. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu