• Načítám...
>

Stavba Dvoreckého mostu by mohla začít v roce 2022

  • 26. března 2020,
  • 16:45,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Pražský magistrát zažádá v příštím roce o stavební povolení pro stavbu nového Dvoreckého mostu spojujícího Prahu 4 a 5. Samotná stavba by mohla začít na začátku roku 2022. Více už ale v následující reportáži.

Reklama

Dvorecký most, který má v budoucnu propojit Prahu 4 s Prahou 5 je opět o krok blíže ke své realizaci. Pražský magistrát chce totiž už v příštím roce zažádat o stavební povolení. Když vše dobře půjde, práce by mohly začít v roce 2022. Nyní v místech, kde má Dvorecký most stát probíhá geologický průzkum. 

"Je tam 17 vrtů z celkem 20-ti. Lidé si mohli všimnout, že je tam uprostřed vody ponton. Já jsem se tam byl podívat osobně asi před čtrnácti dny a právě z toho pontonu se vrtají zhruba 25 metrů hluboké vrty a zjišťuje se geologické podloží, " říká Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy. 

Dvorecký most má zlepšit dopravní propojení zlíchovského a podolského břehu Vltavy. Sloužit bude pro tramvaje, chodce i cyklisty. A v případě potřeby po něm projedou také záchranáři. Město vybíralo autory návrhu mostu v architektonické soutěži, do které se přihlásilo celkem 45 návrhů. Ten vítězný odkazuje na kubismus.

"Kvality návrhu jsou v tom, že zapadá k ostatním pražským mostům. Má prvky kubistické a neokubistické, takže byla by to určitě ozdoba na mapě Prahy, " říká Marek Vácha, tiskový mluvčí IPR hl. m. Prahy. 

"Smlouvu s vítězem architektonické soutěže jsem uzavřeli ihned, jak jsem nastoupil do funkce. Je to jedna z velmi úspěšných architektonických soutěží, které město zorganizovalo za poslední léta, takže jsem velmi rád, že jsem v tom projektu mohl pokračovat, " říká Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy. 

Vyústění mostu v Praze 4 bude u Žlutých lázní severně od Jeremenkovy ulice. Vyústění na druhém břehu Vltavy pak povede poblíž tramvajové zastávky Lihovar. Součástí projektu je pak také návrh nové tramvajové zastávky. Stavba mostu potrvá dva až tři roky a podle odhadů vyjde město na jednu miliardu korun. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu