• Načítám...
>

Praha 6 nakoupila roušky a respirátory

  • 27. března 2020,
  • 18:27,
  • PRAHA 6,
  • Natálie Forsterová

Praha 6 zakoupila respirátory s nižším stupněm ochrany a roušky, které následně rozvezla do domovů pro seniory v této městské části.

Reklama

Praze 6 se podařilo nakoupit ochranné pomůcky. Konkrétně 150 tisíc roušek a 9 tisíc respirátorů druhé třídy. 

"Rozvážíme je do domovů seniorů, léčeben, pečovatelské službě a dalším organizacím, které je potřebují. Díky tomu, že se nám podařilo nakoupit relativně velké množství, tak dokážeme dát v každé instituci zhruba 50 roušek na osobu, " říká starosta MČ Praha 6 Ondřej Kolář.

Ochranné pomůcky Praha 6 rozvezla potřebným a jednou ze zastávek byl i Domov pro seniory Elišky Purkyňové. 

"Mám radodst protože takto velkou dodávku jsme ještě nedostali. Nám to pomůže na zhruba 14 dní, " říká Eva Kalhousová, ředitelka Domova pro seniory Elišky Purkyňové.

A zásilku s ochrannými pomůckami obdržela například i Pečovatelské služba Prahy 6.

"Jsem moc ráda, že máme ochranu pro naše zaměstnance. A chtěla bych poděkovat také lidem, kteří pro nás roušky šijí, " říká Lucie Trnková,ředitelka Pečovatelské služby Prahy 6. 

Staří lidé jsou nejohroženější skupinou v souvislosti s nákazou koronavirem. Praha 6 tak stejně jako jiné městské části zavedla mnohá opatření. Do domovů seniorů například nikdo nesmí nikdo kromě personálu. O omezen je i pohyb uvnitř, aby se zde lidé zbytečně nepotkávali. 


Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu