• Načítám...
>

Svoz odpadů probíhá v metropoli bez omezení

  • 31. března 2020,
  • 12:15,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Zdravotníci, záchranáři, hasiči, policisté nebo třeba pokladní se řadí mezi skupinu obyvatel, která je teď při boji s koronavirem takzvaně v první linii. Mezi tyto profese patří i pracovníci technických služeb, které zajišťují svoz odpadu v metropoli. Bez nich by se v těchto dnech pražané také neobešli.

Reklama

Podle Pražských služeb probíhá svoz směsného i tříděného odpadu v metropoli bez problému a bez omezení. 

"My jsme museli zavést spoustu opatření, která vedla právě k tomu, aby svoz komunálního i tříděného odpadu  byl zachován. Tak jak je tomu v současné chvíli. Ku příkladu jsme různě proházeli směny našich zaměstnanců. Snažíme se, aby nedocházelo ke shromažďování našich zaměstnanců: Některé posádky se setkávají přímo na vozové trase. Zároveň dezinfikujeme veškeré prostory," uvedl  tiskový mluvčí Pražských služeb, Radim Mana. 

Pracovníkům se podařilo zajistit dostatek ochranných pomůcek. I díky pomoci dobrovolných dárců, kteří zasílali rukavice a roušky . 

"My jsme v minulém týdnu spustili výzvu: "rouška pro metaře - rouška pro popeláře", kde jsme občany prosili, aby nám částečně pomohli se zajištěním těchto ochranných pomůcek. A aktuálně máme zajištěno dostatečné množství," doplnil   tiskový mluvčí Pražských služeb, Radim Mana. 

Pražské služby zároveň vyzývají obyvatele metropole, aby dodržovali bezpečnost a použité roušky vkládali do igelitových pytlů. Ty následně vhazovali do popelnic a nenechávali je vedle sběrných nádob.  Pokud jste nakaženi koronavirem platí pro vás přísnější pravidla. 

"V takovém případě patří veškeré roušky do sáčku, který by měl být tloušťku alespoň 0.2 milimetry. Pokud ho nemáme musíme ho dát do dalšího sáčku. Ten svrchní sáček je potřeba navíc vydezinfikovat, řádně zavázat a v hodit do nádoby," uvedl  tiskový mluvčí Pražských služeb, Radim Mana.

V současné době jsou uzavřené všechny sběrné dvory, které jsou určené pro svoz velkoobjemového odpadu. S velkou pravděpodobností však budou otevřeny pro veřejnost od pondělí 30. března. Přesné informace naleznou pražané na webových stránkách pražských služeb. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu