• Načítám...
>

Nový Sedlec na severu Prahy se promění

  • 30. března 2020,
  • 21:11,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Nový Sedlec na severu metropole se promění. Pražští radní totiž schválili vznik urbanistické studie. Její součástí je například i vznik nové tramvajové trati, která propojí Dejvice se Suchdolem.

Reklama

Pražští radní schválili vznik urbanistické studie Nového Sedlce. Konkrétně se jedná území na okraji Prahy v zákrutu řeky Vltavy, které se má zásadně proměnit. 

"Území Sedlce je mezi Dejvicemi a Suchdolem. Má tam vzniknout nová čtvrť Nový Sedlec. Bude tam tramvaj a mnoho dalších změn územního plánu. K tomu slouží právě ta urbanistická studie. Věcí se také bude projednávat se všemi starosty, což je Praha 6, Suchdol a Lysolaje, " říká Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. m. Prahy. 

"Vnímám to pozitivně, protože jde o poměrně rozsáhlé zanedbané území, " říká Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Navržené urbanistické řešení přichází například s novou tramvajovou tratí, která by nahradila autobusy, které v místě jezdí dnes a propojují tak Dejvice se Suchdolem. 

"Věřím, že právě urbanistická studie upřesní a potvrdí kudy nová tramvajová trať povede. V lokalitě Výhledy má pak také vzniknout nové P+R parkoviště, " říká Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Podle vedení magistrátu je ale vše teprve na začátku. Schválení urbanistické studie je totiž teprve první krok, který má vést k celkové proměně tohoto území. 

"Je to takový plán bitvy. Studie bude trvat rok a na to budou navazovat změny územního plánu. Potom také dokumentace k územnímu řízení,  " říká Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. m. Prahy. 

Jasněji v tom, kudy přesně nová tramvajová trať povede či jak se územní promění by tak podle  náměstka pro územní rozvoj Petra Hlaváčka mohlo být v případě, že vše dobře půjde na konci tohoto volebního období. 


 


  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu