• Načítám...
>

Na gymnáziu EDUCAnet probíhá výuka online

  • 31. března 2020,
  • 23:46,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Pražské gymnázium Educanet pokračuje ve výuce online. Nouzový stav se tak na fungování školy zásadně nepodepsal. Žáci jsou totiž na práci s programy na internetu zvyklí už z běžného provozu, učitelský sbor teď vede výuku online v rámci běžného rozvrhu.

Reklama

Pražské gymnázium EducaNet má připravenu online výuku. Protože škola využívá internetové komunikační prostředky i v běžném režimu, na fungování školy se tak nouzový stav kromě přítomnosti žáků a učitelů zásadně nepodepsal.

"Učíme všechny předměty, učí se podle rozvrhu, to znamená, že jsme nevynechali žádný okruh, kromě tělocviku, ale i ten od prvního dubna zavádíme formou instruktážních pohybových videí. K online výuce používáme google meets a google classroom, který používám v průběhu celého roku, jen jsem teď ten nástroj využili na všechny předměty, které vyučujeme," říká ředitel školy Jakub Pour.  

Učitelé se v každém předmětu věnují žákům v přímém přenosu a vuyčovat tak mohou také rodilí mluvčí, kteří na škole vyučují cizí jazyky a museli opustit republiku a vrátit se do svých zemí.

"Jsou to Američani, Australané, Španělé a takhle jim vlastně umožňujeme, že mohou pořád učit a podílet se na výuce jako tady. Takže žáci o ně vlastně nepřišli. Je to sice někdy trochu složitější, protože si musí žáci přivstat, protože tam je ten časový posun, ale i to jsme nakonec vyřešili," dodává Olga Weintraub, vedoucí sekce cizích jazyků. 

"Jsme mile překvapeni emaily, které dostáváme od rodičů, jak dobře online výuka probíhá a že to zvládáme. Měli jsme trochu strach z toho množství, ale nakonec si myslím, že jsme to zvládli," uzavírá Jakub Pour, ředitel školy. 

Stejným online způsobem pak škola zajišťuje také testování žáků z probraného učiva. Gymnázium je tedy v takovém režimu podle svých slov schopno zachovat výuku až do konce školního roku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu