• Načítám...
>

Lidé mohou pomoci pražské kultuře přispěním na NIC

  • 2. dubna 2020,
  • 14:23,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Lidé mohou pomoci kultuře v době nouzového stavu. Radní Hana Třeštíková a online kulturní přehled GoOut totiž spustili celorepublikový projekt na podporu divadel, koncertních síní, klubů a umělců obecně. Stačí si pouze koupit vstupenky na NIC 2020, které proběhne prvního května.

Reklama

Opravdu se nejedná o aprílový žert. Lidé si teď mohou koupit vstupenky na NIC 2020. To proběhne prvního května a cílem projektu je pomoci pražské i celorepublikové kultuře v době nouzového stavu. Za projektem stojí pražská radní Hana Třeštíková, která tak reaguje na nedávný projev Miloše Zemana. 

"Přijde mi, že v době, kdy herci a nejen herci, ale zástupci celého kulturního světa najednou přijdou ze dne na den o své příjmy a hned nezištně začali pomáhat, tak že by se jich měl někdo zastat, a to pan prezident neudělal a já jsem cítila potřebu se jich zastat," říká radní hl. m. Prahy Hana Třeštíková (Praha sobě). 

Zájemci si tak budou moci přes online portál GoOut zakoupit vstupenku v hodnotě od dvaceti do pěti tisíc korun a vybrat si tak ve virtuálním sále svá místa. Čím lepší místo, tím dražší lístek. Do akce by se měly primárně zapojit především soukromé kulturní instituce, které žijí pouze z prodeje vstupenek. 

"My to velmi vítáme, všechny peníze budou použity na platy herců, protože ti jsou teď bez financí. Jsou totiž placení za každé představení, takže pro ně je teď ta situace velmi složitá," říká Claudia Nasliová z Divadla Na Fidlovačce. 

Virtuální sály mají v tuto chvíli kapacitu tisíc míst a celková hodnota vstupenek je 680 tisíc korun. Sály se ale budou v případě velkého zájmu ještě rozšiřovat. V nabídce jsou už desítky kulturních institucí a do prvního května ještě budou přibývat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu