• Načítám...
>

Na Smíchově vznikne moderní dopravní terminál

  • 3. dubna 2020,
  • 15:20,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Nový dopravní terminál na Smíchově by Praha mohla začít stavět v roce 2024. Pražští radní nyní schválili dodavatele projektu. Více už v následující reportáži.

Reklama

Projekt moderního dopravního terminálu na Smíchově vyjde Prahu na téměř 142 milionů korun. Radní už vybrali dodavatele. Pokud vše dobře půjde, začne se stavět v roce 2024.

"Je to multimodální hub, který známe například z měst ve Francii. Jsou tam převedny jak vlaky, autobusy, ale také tramvaj, metro a příměstská autobusová doprava. A právě toto se nyní snažíme vybudovat na Smíchově a dnes jsme vybrali projektanta, " říká Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Nový terminál na Smíchově bude mít hned několik úrovní. Od podchodů na vlaková nástupiště, přes autobusový terminál až po stanici metra či P+R parkoviště. Cestující tak tento prostor budou moci využívat mnohem efektivněji než dnes.

"Dnes je to územní klasický pražský brownfield. Je to neprůchozí a má to spoustu nevýhod.  Ten terminál nevyužívá svůj potenciál, soustředit všechny druhy dopravy do jednoh místa, " říká Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

A změnu čeká i prostor před nádražím. Zcela například zmizí přístavby staré budovy. A tramvajové koleje se přesunou blíže k nádraží. Dále tam pak budou kromě nynějších zastávek tramvají nově zastavovat také městské autobusy. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu