• Načítám...
>

Pražská zoologická zahrada sčítá ztráty

  • 3. dubna 2020,
  • 15:25,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Desítky milionů korun. Takové mohou být podle ředitele pražské ZOO ztráty zahrady po skončení krize. Zda město bude schopné finančně zoo podpořit a v jaké míře zatím není jasné.

Reklama

Zábrany před hlavním vchodem a liduprázdný areál. Tak nyní vypadá pražská Zoologická zahrada, která je kvůli opatřením souvisejícím s koronavirem od 13. března zavřená. Ředitel ZOO Miroslav Bobek už nyní vyčíslil ztráty. 

CITACE: FB profil/Miroslav Bobek 
"Naše finanční ztráty, které již nyní odhaduji na téměř deset milionů korun, budou dále významně narůstat. Přitom - jak jsem napsal již dříve - patrně nepůjde zoo otevřít ani brzy, ani naráz a pro vysoké počty navštěvníků. Očekávám proto letos ztrátu na našich příjmech v řádech desítek milionů korun - a kdo ví, jestli tato ztráta nepřevýší sto milionů korun."

Zoologickou zahradu provozuje pražský magistrát. Ten se ale zatím finanční situací zoo nezybýval. Podle náměstka primátora Petra Hlubučka bude takové téma na místě až po skončení krize.

"Víme o tom problému, ale vzhledem k tomu, že takových institucí bude více, tak to budeme řešit později, " říká náměstek primátora hl. m. Prahy, Petr Hlubuček.


Koronavirus stál Prahu už miliardu korun. Město začalo napříkad dezinfikovat veřejné prostory a nakupovat ochranné pomůcky. Nabízí se tak otázka zda bude mít Praha po skončení krize na finanční injekci pro zoo peníze.  

"Vzhledem k tomu, že nikdo nevíme, co bude za měsíc, za půl roku, za rok, tak ta situace nebude jednoduchá. Já ale pevně doufám, že ano a nechci jen doufat, ale chci pro to také něco udělat. My situaci neustále vyhodnocujeme a já doufám, že se nám vše podaří zajistit, " říká náměstek primátora hl. m. Prahy, Petr Hlubuček.

Náměstek primátora Petr Hlubuček zároveň ale připustil, že by v budoucnu mohly být pozdrženy například něteré invetstice v pražské ZOO. Ty se týkají především výstavby nových pavilonů. Zda se tak ale nakonec opravdu stane, zatím není jasné. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu