• Načítám...
>

Praha otevřela odběrové místo v areálu Výstaviště

  • 6. dubna 2020,
  • 17:33,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Pražský magistrát zřídil další odběrové místo. To od pondělí funguje na pražském výstavišti. Lidé mohou odběry podstoupit pouze s platnou žádankou a vzorky jim budou odebrány pouze přes okénko auta. Službu zajišťuje Městská poliklinika Praha.

Reklama

Od pondělí v Praze funguje další odběrové místo. Praha ho nechala zřídit v areálu pražského výstaviště v Holešovicích a lidé se do něj dostanou pouze s platným lékařským doporučením. Nové odběrové místo provozuje Městská poliklinika Praha a odběry tam pracovníci provádějí rovnou z auta. 

„Taky bychom chtěli požádat, aby zde lidé nevozili děti do deseti let, protože odběr z auta u dětí by byl problematický. Klient, který na toto vyšetření přijede, se musí u vjezdu prokázat platnou žádankou. Celý projekt zajišťuje deset dobrovolníků a devět mediků, které jsme v minulých dnech vyškolili,“ říká ředitel Městské polikliniky Praha David Doležil.

Jen za dopolední hodiny už na místě provedli na třicet prvních odběrů. Vedení Prahy ale ještě bude muset doladit některé informace o odběrovém místě. Je totiž potřeba zdůraznit, že jde o odběry prováděné z projíždějících vozidel.

„Na stránkách minsiterstva v tom seznamu uvedených míst je to místo uvedené bez toho dovětku, že jde o to místo drive trhu. Tedy že tam mají lidé jezdit autem. Momentálně tam lidé chodí na odběry i pěšky, to místo ale pro to není úplně vhodné, není na to stavěné. Musíme tedy nechat doplnit na stránky ministerstva, že je to pouze průjezdní místo,“ dodává primátor hl. m. Prahy Zdeněk Hřib (Piráti).

Místo bude v provozu ve všední dny v době od osmi hodin ráno do osmnácti hodin večer. Denně tam vyšetří na šest desítek lidí, ale počty se ještě mohou časem zvýšit. Odebrané vzorky putují na zpracování do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu