• Načítám...
>

Nové sídlo magistrátu by mohlo vzniknout v Praze 5

  • 7. dubna 2020,
  • 16:16,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Praha hledá vhodné místo pro stovky svých úředníků, kteří nyní sídlí ve Škodově paláci v Jungmannově ulici. Pražskému magistrátu tam v roce 2028 skončí nájem. Jednou z variant je podle vedení radnice vznik nové budovy Na Knížecí.

Reklama

Pražskému magistrátu skončí v roce 2028 nájem ve Škodově paláci v Jungmannově ulici. Vedení radnice tak už nyní hledá nové místo, kde budou úředníci sídlit. A jaké varianty je tedy ve hře?

"Před třemi lety uskutečnil IPR vyhledávací studii a určil buď Florenc, ten se ale ukázal z konstrukčního hlediska jako složitá varianta, a pak také Knížecí. Nyní je tedy několik verzí na vznik budovy a jedna z nich je architektonická soutěž na umístění té budovy Na Knížecí, " říká Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Hlavním předpokladem pro umístění budovy magistrátu v Praze 5 je vznik multimodálního dopravního terminálu Smíchov. Právě tam se totiž mají autobusy z Knížecí přesunout.

"Představa je, že se udělá soutěž na budovu, která bude zruba pro 2 000 - 2 300 zaměstnanců, bude splňovat veškeré dnešní ekologické nároky a vhodně tam doplní tu strukturu, která tak vzniká soukromým investorem,  " říká Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Nejde ale o jedinou variantu. Město aktuálně proveřuje také možnost rekonstrukce již stávajících budov ve vlastnictví města. 

"Určitě se musí nachystat několik verzí, aby mohlo pak padnout to správné rozhodnutí, " říká Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

O kterých konkrétních objektech Praha uvažuje, ale zatím náměstek primátora Petr Hlaváček mluvit nechtěl. Jisté už je ale podle něj to, že se magistrát bude tomuto tématu věnovat ještě letos. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu