• Načítám...
>

Průmyslový palác se dočká dostavby levého křídla

  • 7. dubna 2020,
  • 15:08,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Pražští radní schválili zrušení veřejné zakázky na stavební dozor pro dostavbu vyhořelého křídla Průmyslového paláce na Výstavišti. Důvodem je stížnost jednoho z uchazečů. Město vyhlásí zakázku znovu po skončení nouzového stavu.

Reklama


Pražští radní schválili zrušení veřejné zakázky na stavební dozor pro dostavbu vyhořelého křídla Průmyslového paláce na Výstavišti. Důvodem je stížnost jednoho z uchazečů, firmy Inženýring dopravních staveb, podle které byly podmínky zakázky silně diskriminační. 

"Já se s tím názorem plně ztotožňuji. Znovu opakuji, že šlo o zakázku, která byla vyhlášena v minulém volebním období. Proto jsme přistoupili ke zrušení zakázky. Vliv na zahájení stavby to mít ale nebude, " říká  Pavel Vyhnánek, náměstek primátora hl. m. Prahy.  

Zrušení veřejné zakázky na stavební dozor není první změnou, kterou vedení magistrátu ve věci dostavby vyhořelého křídla Průmyslového paláce podniklo. Už loni v říjnu zrušilo hlavní zakázku na samotnou dostavbu. Důvodem bylo to, že minulé vedení města ji odsouhlasilo, aniž by mělo hotový projekt. Ten byl dokončen loni v létě. Nyní se podle vedení magstrátu čeká na to až skončí nouzový stav. 

"My tu hlavní zakázku na stavební firmu na rekonstrukci a dostavbu paláce mám připravenou. Nemohli jsme ji ale vyhlásit s ohledem na nouzový stav, který panuje.  Hned jak se situace uklidní, tak jsme připraveni ji vyhlásit, " říká  Pavel Vyhnánek, náměstek primátora hl. m. Prahy. 

A jak tedy bude Průmyslový palác po dostavbě vypadat? 

"Projekt dostavby se snaží zachovat původní podobu stavby z roku 1891. Postavena by nově měla být replika levého křídla. Novinkou bude například podchod pod palácem, kterým se bude moci dostat ke Křižíkově fontáně, " říká Tadeáš Provazník, tiskový mluvčí MHMP. 

A změní se také okolí paláce. Lidé se tak mohou těšit na nové chodníky, zeleň a městský mobiliář. Celkem vyjde Prahu dostavba Průmyslového paláce na dvě miliardy korun. 

  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu