• Načítám...
>

TSK zahájila jarní blokové čištění ulic

  • 7. dubna 2020,
  • 15:25,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Technická správa komunikací zahájila tradiční jarní blokové čištění ulic hlavního města. Pražané však nebudou muset přeparkovávat svá vozidla. Práce jsou z větší části prováděny ručně bez pomoci strojů jak tomu bylo v minulých letech.

Reklama

Technická správa komunikací zahájila tradiční jarní blokové čištění ulic hlavního města, které potrvá do konce června. S tím, že oproti letům minulým se provádí z větší části ručním způsobem. Pražané tak nemusí své vozy přeparkovávat nebo se bát odtahu svého vozu. 

"V této části blokového čištění nebudeme umísťovat dopravní značení "zákaz zastavení" po dobu blokového čištění. Toto nám odpadá. Řidiči nemusí s vozem odjíždět. Úklid bude proveden kolem vozu.  Odtah či nadzvednutí vozidla a naložení na odtahová vozidla se provádět nebude. Protože počítáme s tím, že spousta lidí bude pracovat z domu nebo bude s dětmi," uvedla tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy, Barbora Lišková. 

Vzhledem k  absenci velkých čistících vozů byly navýšeny počty úklidových čet tak, aby práce probíhaly kvalitně a byly dodrženy stanovené termíny.

"Náš dodavatel na to zareagoval velmi pružně. Navýšil počet zaměstnanců, kteří provádějí ruční úklid. Je to řádově až o stovky lidí. Na druhou stranu my ušetříme peníze, které by jsme museli vynaložit na rozmístění dopravního značení. Ušetřené finance tak jdou na ruční úklid, který je nad rámec blokového čištění a do dezinfekce inkriminovaných míst," dodala tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy, Barbora Lišková. 

Ruční blokové čištění bylo zahájeno na území Prahy 1. Zejména v okolí Hradčan a na Václavském náměstí. 

"V dalších týdnech se přesouvá čištění do dalších městských částí. Například v tomto týdnu proběhne čištění ulic na území Prahy 2, 5 a v dalších týdnech bude navazovat Praha 3 a 7.  Bloky čištění  jsou rozmístěny stejně jak tomu bylo v minulém roce. Nepočítáme ani se zpožděním a vše proběhne podle harmonogramu," doplnila tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy, Barbora Lišková. 

Majitelé vozů získají informace o čištění konkrétních ulic na webových stránkách technické správy komunikací hl. m. Prahy. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu