• Načítám...
>

Praha opravuje protipovodňový systém

  • 8. dubna 2020,
  • 15:11,
  • PRAHA 1,
  • Lukáš Kubát

Na Malé Straně se momentálně pilně pracuje, probíhá tam, výměna části protipovodňového systému. Kamenné dosedací prahy se mění za ocelové, ty by měly mít větší životnost.

Reklama

V okolí Karlova mostu, ale i jinde na Malé Straně v současnosti dělníci mění protipovodňové prahy.  Ty jsou základem pro mobilní protipovodňové zábrany a měli tak zabránit velké vodě zaplavit historickou část města.

"V té části od mostu Legii až po Úřad vlády část původních žulových patek už je odžitá. V současné době tam probíhá oprava těchto žlabů. Původní žulové žlaby měníme za nerezové, celková délka je zhruba jeden kilometr," říká náměstek Petr Hlubuček.

Podle náměstka Petra Hlubučka je hlavní město na případnou povodeň dobře připraveno a to i díky pravidelným protipovodňovým cvičením, která probíhají každý rok. 

"Praha má celkově přibližně 20 kilometrů protipovodňové ochrany města. Z toho jsou pevné valy necelých sedm kilometrů. Zbylých třináct kilometrů jsou mobilní zábrany, které se staví nejenom ve chvíli kdy je povodeň. Každý rok se nějaká část těch zábran staví, aby jsme byli schopni prověřit zda jsou v pořádku," doplňuje Hlubuček. 

Výměna protipovodňových prahů na Malé Straně by měla být hotová do léta. Pravidelné protipovodňové cvičení, kde se funkčnost protipovodňových zábran testuje je pak naplánováno na září.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu