• Načítám...
>

Dobrovolní hasiči převzali nové auto

  • 30. dubna 2020,
  • 0:23,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Dobrovolní hasiči z pražské Dubče mají nové zásahové vozidlo. Nové vozidlo musí ještě projít servisem. Poté bude vybaveno hasičskou technikou potřebnou k výjezdům.

Reklama

Dobrovolní hasiči z pražské Dubče omladily svůj vozový park. Nově mají k dispozici zásahové vozidlo, které  dostali darem od pražských hasičů.

"Dostali jsme nový výjezdový vůz Mercedes-Benz Atego. Vůz je určen k prvnímu výjezdu, aby jezdil jako první před cisternou s vodou. Je to auto, které vozí hlavně lidi a výbavu určenou k započetí zásahu," říká Karel Polák, starosta SDH Praha-Dubeč.

"Toto vozidlo je rok výroby 2004 a je o hodně mladší než současná technika, kterou má SDH a jednotka v městské části Praha-Dubeč. Myslím si, že to zlepší kvalitu zásahů," říká Jaroslav Tošil, starosta MČ Praha-Dubeč.

Současná vozidla, která mají dobrovolní hasiči v Dubči k dispozici jsou převážně z 80. let minulého století. Nové vozidlo tak nahradí jedno z těch starších, které pomalu dosluhuje.

"Současné stroje jsou z roku 1980 - 1984, takže už jsou na hranici veteránství. V tuto chvíli to nahradí Liazku, která je rok výroby 1984,"  říká Jaroslav Tošil, starosta MČ Praha-Dubeč.

Nové vozidlo musí ještě projít servisem. Poté bude vybaveno hasičskou technikou potřebnou k výjezdům.

"Musí splnit požadavky o požární ochraně, takže bude vybaveno primárně technickým vybavením. Budou tam hadice, hydranty a vybavení na technické zásahy,"  říká Karel Polák, starosta SDH Praha-Dubeč.

Oprava a vybavení tohoto auta vyjde městskou část na zhruba čtvrt milionu korun. Na svůj první výjezd v novém voze si budou muset hasiči počkat přibližně půl roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu