• Načítám...
>

Slůně je jednou z hlavních atrakcí v zoo

  • 29. dubna 2020,
  • 9:03,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Během doby, kdy byla pražská zoologická zahrada zavřená se narodilo více než 150 mláďat 57 druhů. Jednoznačně největší hvězdou je samička slona indického. V zoo, ale brzy přibude i další sloní přírůstek.

Reklama

Jednou z největších atrakcí znovuotevřené pražské zoologické zahrady je slůně, to se narodilo 27. března a jak můžete vidět ze záběrů má se čile k světu.

"Je to první samička tady v zoo, stoprocentně pražská. My už jsme tu měli jinou samičku narozenou, ale její matka už přijela březí z jiné zoologické zahrady ze zahraničí. Takže tohle je první stoprocentně pražská samička slona, která tady zůstane. Nemusí nikam odejít, čili s výhledem do budoucna se spolu s ní můžeme dívat do dalších padesáti nebo šedesáti let chovu slonů tady," říká ředitele Zoo Praha, Miroslav Bobek.

Mladou sloní slečnu můžete vidět na vlastní oči, pravidelně chodí do venkovního výběhu.

"Vychází kolem třičtvrtě na dvanáct a zůstává v těch venkovních výbězích. V posledním zhruba týdnu, deseti dnech chodí do travnatého výběhu. Je tam spolu s maminkou, tetičkou a potom s dalšími dvěma slonicemi Gulab a Shanti," komentuje ředitel.

Co nevidět ale v zoo čekají další sloní přírůstek, březí je totiž i samice Janita.

"To čekání už se hodně natahuje, on ten původní předpoklad nejčasnějšího porodu byl přelom února a března. Teď jsme už na konci dubna a pořád nic. Takže uvidíme, kdy se to slůně narodí, opravdu čekáme s čím dál větší netrpělivostí. Už to snad musí být," uzavírá Miroslav Bobek. 

Zprava o narození druhého letošního slona indického v pražské zoologické zahradě by tak měla přijít během několika mála dní

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu