• Načítám...
>

Menším podnikům by mohly z krize pomoci poukazy

  • 29. dubna 2020,
  • 13:12,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Praze by mohl z krize pomoci poukázkový systém. Ten navrhuje koaliční strana Spojené síly pro Prahu, která si od něj slibuje podporu podniků a služeb ze strany Pražanů a českých turistů. Za nákup by lidé dostali slevový poukaz na další služby, který by mohli v Praze využít. Systém by měl podle Spojených sil začít fungovat nejpozději do letních prázdnin.

Reklama

Praha by mohla z městského rozpočtu podpořit cestovní ruch, sportoviště, kulturu a podobně. Sloužit by k tomu měly speciální poukázky. S návrhem přicházejí pražské Spojené síly pro Prahu. Poukázku by dostali lidé po té, co by zaplatili za službu ve městě, slevu by pak mohli uplatnit dále. 

"Poukázku by lidé nezískali zdarma, ale museli by si ji koupit, takže by to byl závazek. Takže by to byla spoluúčast. Ta zařízení by od města nedostala peníze zdarma, ale musela by zákazníkům zajistit tu objednanou službu," říká Martin Dlouhý, zastupitel hl. m. Prahy. 

Poukázku by mohli využít čeští turisté, kteří by do Prahy přijeli strávit například dovolenou. Stejné možnosti ale budou mít i Pražané, například držitelé lítačky a podobně. Na technickém provedení se má teprve začít pracovat. 

"Praha transformuje PISku do společnosti Prague City tourism od prvního sedmý, takže má full provoz. Máme tedy adekvátní nástroj, který by měl hledat ten technický nástroj. Takže nebudeme spouštět nový úřednický ansámbl a máme adekvátní nástroje, jak to vytvořit," říká Jan Chabr (Spojené síly pro Prahu), radní hl. m. Prahy.

"Chceme aby se na tom podílel jak ten občan, tak také to zařízení, které má nalákat toho občana. Pojďte ke mně, já vám nabízím to nejlepší. Takže to není pro všechny. Je to pro ta zařízení, která osloví návštěvníky a nabídnou jim atraktivní službu," říká předseda zastupitelského klubu  Jiří Pospíšil (Spojené síly pro Prahu).

Pokud návrh schválí koaliční partneři a projde také zastupitelstvem, mělo by se na něm začít pracovat co nejrychleji. Systém poukázek by měl podle vedení Spojených sil začít fungovat nejpozději k prvnímu červenci, později by taková podpora nedávala smysl. 


Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu