• Načítám...
>

První studentský online hackathon zná vítěze

  • 14. května 2020,
  • 17:04,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Operátor ICT předal ve svém sídle šek jednomu z vítězů studentského Hackathonu. Tento hackathon byl výjimečný, konal se totiž online a to kvůli nouzovému stavu, který u nás panuje.

Reklama

UniHack to byl první studentský online hackathon, který se uskutečnil na začátku května.

"Hackathon vznikl na popud studentů ČVUT. Ti v době kdy se nevyučovalo byli doma nebo někde ve světě a připadalo jim, že je čas začít něco dělat," říká organizátor hackathonu, Tomáš Studeník.

A tak studenti jako pokaždé u hackathonů během tří dnů vymysleli nejrůznější chytrá řešení, která by mohla pomoci v mnoha oblastem a nejrůznějším skupinám lidí.

"Ať už to byli podnikatelé, ať už to bylo město, pak to samozřejmě byla oblast zdravotnictví, která dostává těžce naloženo, dále oblast školství a poslední oblast se týkala řešení otázek umělé inteligence, popisuje předseda Výboru pro IT a Smart City ZHMP, Jaromír Beránek.

Jedním s partnerů hackathonu byl i Operátor ICT, který jednomu z vítězných týmů předal ve svém sídle šek s výhrou.

"Mnoho těch nápadlů bylo skvělých, my jsme měli cenu Operátora ICT a rozhodli jsme se udělit první místo týmu GreenTeam. Jejich projekt nás zaujmul především proto, že je inovativní a reálný a rádi bychom ho i dále rozvíjeli," komentuje místopředseda představenstva Operátora ICT, Matej Šandor.

A jak tedy vítězný projekt GreenTeamu vypadá?

"Návštěvník parku, když uvidí nějakou nemoc nebo usychající strom, tak je schopný s technologií jako je telefon s GPS ho vyfotit. To se odešle do databáze, která to vyhodnotí s využitím umělé inteligence. A přefiltruje to dál a řekne, že je to například houba, která stromu neškodí. Nebo je to naopak věc, která může ublížit tomu stromu, dodává Josef Remeš, člen týmu GreenTeam.

Prvního českého studentského online hackathonu se zúčastnilo více jak dvacet týmů a podle organizátorů by mohla být řada vzešlých nápadů realizována.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu