• Načítám...
>

Magistrát kvůli koronaviru upravil jednací sál

  • 22. května 2020,
  • 18:04,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Pražský magistrát kvůli koronaviru upravil jednací sál. Z preventivních důvodů jsou tak nyní jednotlivá sedadla oddělena plexiskly. Jak to na místě vypadá a na kolik peněz úprava sálu město vyšla už v následující reportáži.

Reklama

Pražský magistrát nechal kvůli koronaviru z preventivních důvodů upravit zastupitelský sál. Všechna křesla jsou tak nyní budou od sebe oddělena plexiskly.

"Hlavní důvod, proč jsme zde nainstalovali tato plexiskla, je samozřejmě hygienický, " říká Tadeáš Provazník, tiskový mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy.

Politici za plexiskla usedli poprvé na květnovém jednání zastupitelstva. Mezi nimi i lékař a opoziční zastupitel Bohuslav Svoboda.

"Já si myslím, že to v zásadě nějak nepomáhá. A to z toho důvodu, že ten kontakt a pohyb mezi těmi sousedy není nějak eliminovaný. Ale jistě to snižuje riziko infekce, " říká Bohuslav Svoboda, zastupitel hl. m. Prahy. 

Tento nápad vznikl přímo na Magistrátu hl. m. Prahy, nikde jsme se tedy neinspirovali, " říká Tadeáš Provazník, tiskový mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy.

Plexislka vyrobila na zakázku česká firma a úřad vyšla celkem na 300 tisíc korun bez DPH. V sále zůstanou do odvolání.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu