• Načítám...
>

Vnitřní prostory restaurací se otevřou v pondělí

  • 21. května 2020,
  • 16:57,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

25. května se otevřou vnitřní prostory restaurací. Provoz ale bude omezený, zákazníci budou muset udržovat rozestupy a pokud nebudou jíst mají povinnost nosit roušky. I kapacita restaurací se výrazně sníží, někde až o dvě třetiny.

Reklama

V pondělí 25. května se po více jak dvou měsících otevřou vnitřní prostory restaurací. Na znovuotevření se těší jak zákazníci, tak i restauratéři. V samotných restauracích teď probíhá pilná příprava na otevření, třeba jako v tomto rychlém občerstvení na Václavském náměstí.

"Z těch věcí, které budou nové, tak je to určitě dezinfekce u vchodu. Počítáme, že každý zákazník ji použije a zabezpečí nejen sebe, ale i ostatní. Máme tady vyznačené značky, které ukazují distanční vzdálenost jeden a půl metru. Takže prosíme také dodržovat a respektovat. A uvidíte také naše zaměstnance, kteří používají bezpečnostní masky," říká provozní ředitel restaurací rychlého občerstvení Libor Hubík. 

Zaměstnanci, kteří pracují s penězi budou mít rukavice a ti co pracují s potravinami se budou častěji mýt. Změny v restauracích, ale čekají i zákazníky.

"My jsme prošli každou jednotlivou restauraci tak, aby ty stoly splňovali distanční vzdálenosti. Takže máme asi 30 procent stolů, které jsou vhodné k tomu, aby byly využívány. A máme v každé restauraci zaměstnance, který se stará o čistotu, hygienu a bezpečnost," popisuje Hubík

Podle nařízení ministerstva zdravotnictví by do uzavřených prostor restaurací měl každý zákazník vstoupit s rouškou. A tu by měl sundat jen po dobu nezbytně nutnou, při konzumaci jídla a pak by si jí měl opět nasadit.

"My budeme čistit a dezinfikovat stoly nejenom předtím než si ten zákazník sedne, ale i po každém zákazníkovi. Takže ty stoly čistíme dvakrát," uzavírá Libor Hubík. 

V době kdy byly restaurace zavřené se také zvýšil zájem o rozvor domů, v tomto řetězci rychlého občerstvení to bylo více jak to 50 procent.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu