• Načítám...
>

Obecní dům se opět otevře veřejnosti

  • 22. května 2020,
  • 17:21,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Obecní dům se připravuje na své znovuotevření. 25. května zde zahraje pražský symfonický orchestr FOK v rámci akce Roušky se odkládají, salonky ožívají. Živá hudba rozezní šest secesních salonků, v každém z nich bude hrát vždy jiné uskupení nebo členové orchestru sólově. Vstup na akci je zdarma.

Reklama

Obecní dům se připravuje na své znovuotevření. Od pondělí 25. května budou moci návštěvníci tuto budovu opět navštívit.

"Obecní dům je tady více než 110 let a tahle situace ho nikdy nepotkala nebo nenašli jsme paralelu. Za válek to samozřejmě bylo složité, ale tohle úplné uzavření, kdy v Obecním domě bylo 10 pavouků a 2 živí lidé bylo vážně zvláštní. To znovu zpřístupnění znamená, že budeme rádi, když budou lidé opět chodit na prohlídky," říká Vlastimil Ježek, ředitel Obecního domu.

Samotné znovuotevření pojal Obecní dům ve velkém stylu. 25. května tu zahraje pražský symfonický orchestr FOK v rámci akce Roušky se odkládají, salonky ožívají.

"Kolegové ze Symfonického orchestru hl. m Prahy FOK to znovu zpřístupnění obecního domu ozvláštní živou muzikou. Zazní Vivaldi, Suk a spousta dalších.   Bude to komorní hudba, bude tu pár lidí, ale bude to nádhera. Právě v tomto sále bude jedna produkce, ve Sladkovského sále druhá a ta třetí v krásné secesní cukrárně. Vzhledem k vydaným opatřením sem ale nemůžeme v pondělí pustit víc jak 100 lidí najednou, je proto potřeba se registrovat na stránkách FOK," říkáVlastimil Ježek, ředitel Obecního domu.

Od 10. června plánuje Obecní dům pravidelné středeční hudební setkání s předními českými sólisty pod názvem 99+1.

"99 posluchačů + 1 sólista, protože stále platí, že v té obří Smetanově síni pro 1250 hostů může být jenom 100 lidí.10. června začne harfenistka Kateřina Englichová, 17. června skvělý český houslista Jaroslav Svěcený," říká Vlastimil Ježek, ředitel Obecního domu.

Lidé budou moci navštívit také komentované prohlídky. Podobně jako u zmiňovaných akcí budou i v tomto případě návštěvníci muset dodržovat dvoumetrové rozestupy a před vstupem do budovy si vydezinfikovat ruce. Před samotným znovuotevřením budou celé prostory Obecního domu pečlivě dezinfikovány.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu